Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Serena Williamsová smetla Zvonarevovou a obhájila wimbledonský titul

Sport

  16:28aktualizováno  17:08
LONDÝN - Američanka Serena Williamsová vyhrála počtvrté v kariéře tenisový Wimbledon. Ve finále dnes světová jednička porazila Rusku Věru Zvonarevovou hladce 6:3, 6:2 a na své konto si připsala již třinácté grandslamové prvenství ve dvouhře. Stříbrný talíř pro šampionku z wimbledonské trávy si odvezla již v letech 2002, 2003 a loni.

Radost Sereny Williamsové s trofejí. foto: Reuters

Osmadvacetiletá Williamsová splnila proti Zvonarevové, která nastoupila v grandslamovém finále poprvé, bez problémů roli největší favoritky celého turnaje. O tři roky mladší ruská tenistka se ještě držela v prvním setu do stavu 3:4, po prohraném podání už ale vládla na kurtu Američanka.

V druhé sadě sebrala ruské soupeřce hned první servis a Zvonarevové už nedala šanci. Po hodině a sedmi minutách využila hned první mečbol a radostně vyhodila raketu nad hlavu. Spolu s dalším titulem se semifinálová přemožitelka Petry Kvitové těší i z milionu liber. Zvonarevová inkasovala poloviční prémii a v novém světovém žebříčku si po největším úspěchu v kariéře polepší z 21. místa až na deváté.

Williamsová si upevnila svou dominanci v současném tenisu a v letošním Wimbledonu neztratila jediný set. Vůbec poprvé přitom ve finále zdolala jinou soupeřku než svou starší sestru Venus. Sourozenecká dvojice dohromady posbírala ve Wimbledonu devět z posledních jedenácti titulů.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...