Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Serena Williamsová vítězkou Australia Open

Sport

  11:16
MELBOURNE - Americká tenistka Serena Williamsová počtvrté v kariéře vyhrála Australian Open. V dnešním finále v Melbourne porazila za necelou hodinu 6:0 a 6:3 Rusku Dinaru Safinovou a získala jubilejní desátý grandslamový titul. Navíc se v pondělí stane staronovou světovou jedničkou.

Serena Williamsová bezprostředně po svém čtvrtém vítězství na Australia Open. foto: ČTK

Safinová při druhém grandslamovém finále hned ve druhém gamu ztratila servis, poté co udělala tři dvojchyby, a tato hra udala ráz celému utkání.

Sedmadvacetiletá Williamsová sázela jeden vítězný úder za druhým a byla agresivní při returnu především druhého servisu ruské tenistky. Mladší sestra Marata Safina v úvodní sadě neuhrála po svém druhém podání ani jeden fiftýn, ani jednou si neudržela servis a za třiadvacet minut prohrála hladce 0:6.

Drobná naděje svitla třetí nasazené hráčce v úvodu druhého setu, v jehož první hře sebrala Williamsové servis a získala výhodu brejku. Vzápětí však o ni přišla a prohrála následující čtyři hry. Pak si sice dvakrát dokázala udržet podání, ale při servisu Američanky neměla šanci na úspěch.

Williamsová bez nejmenších problémů navázala na tituly z let 2003, 2005 a 2007 a stejně jako po triumfu na loňském US Open se stane světovou jedničkou. Na tenisovém trůnu vystřídá Srbku Jelenu Jankovičovou, která na Australian Open vypadla v osmifinále.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč