Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Serena Williamsová počtvrté ovládla tenisové US Open

US Open

  7:49
NEW YORK - Tenistka Serena Williamsová vyhrála počtvrté US Open a získala svůj patnáctý grandslamový titul v kariéře. Američanka ve finále v New Yorku porazila světovou jedničku Viktorii Azarenkovou z Běloruska 6:2, 2:6 a 7:5.

Serena Williamsová ovládla US Open foto: ČTK

Serena Wiiliamsová titulem na US Open podtrhla své skvělé letošní léto. Nejdříve ovládla dvouhru i čtyřhru ve Wimbledonu a poté to samé zopakovala na olympiádě v Londýně. Pro výhru na US Open si došla se ztrátou jen jednoho setu.

Úspěšné léto
"Upřímně, pořád nemůžu uvěřit, že sem vyhrála. Už jsem si připravovala proslov poražené finalistky, protože Vika hrála skvěle" řekla Williamsová předtím, než dostala trofej pro vítězku. "Na letošní léto určitě nikdy nezapomenu," usmála se.

ČTĚTE TAKÉ

Finále začala Williamsová tradičně agresivně, hned vzala Azarenkové podání a dostala se do vedení 3:0. Azarenkovou přehrávala a podruhé získala její servis především díky drtivému returnu v osmé hře, kterou ukončila první sadu.

Azarenková ale hrála dobře, nekazila a držela míč ve hře. Na začátku druhého setu se jí povedl brejk a začala si více věřit. Vyrovnala se Williamsové v razanci úderů, rozdělovala míče do rohů a využívala velkého množství chyb Američanky.

Dvě hodiny a sedmnáct minut
Ve druhém setu vzala Azarenková soupeřce servis i podruhé a dostala zápas do třetí sady. V té znovu dvakrát získala podání Williamsové, ale Američanka vždy našla odpověď. Za stavu 5:4 podávala Azarenková na vítězství, ale neuspěla.

Od stavu 3:5 vyhrála Williamsová k radosti 23 tisíc fanoušků v hledišti čtyři hry v řadě. Po dvou hodinách a sedmnácti minutách se radovala z vítězství. Lehla si na kurt a po podání ruky Azarenkové poskakovala po kurtu a smála se.

"Serena tady předvedla něco výjimečného. Moc bych si přála být na jejím místě, ale dala jsem do toho utkání všechno a nemůžu si nic vyčítat," řekla Azarenková při vyhlášení. Předtím na lavičce skrývala hlavu a slzy zklamání do ručníku.

Úspěchy Sereny Williamsové

Na US Open získala Serena Williamsová v roce 1999 svůj první grandslamový vavřín, další ve Flushing Meadows přidala v letech 2002, 2008 a letos.

V historické tabulce se Serena Williamsová ziskem 15 grandslamových titulů ve dvouhře přiblížila Martině Navrátilové a Chris Evertové, které se ziskem 18 titulů dělí o druhé místo v historii. První je jasně s 22 výhrami Němka Steffi Grafová.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!