130 let

Serena Williamsová. | foto: ČTK/AP

Bylo mi opravdu zle, řekla Serena o bizarním vystoupení ve Wimledonu

Sport
  •   13:07
PRAHA - Od podivného vystoupení ve Wimbledonu nebyla tenistka Serena Williamsová v kontaktu s novináři. Až před turnajem ve Stanfordu v pondělí promluvila - a hlavním tématem byla nemoc, která ji donutila odstoupit z londýnského grandslamu. „Bylo mi opravdu, opravdu špatně,“ řekla.

Bylo to od světové jedničky tehdy opravdu bizarní vystoupení. Nedařilo se jí driblovat míčkem před podáním, balon jí utíkal. Nedokázala dát do dvorce ani jeden servis. Pak raději Serena Williamsová debl se svou sestrou vzdala. Oficiální důvod odstoupení: viróza.

Leckdo toto vysvětlení zpochybňoval. Třeba Martina Navrátilová řekla: „Je zřejmé, že to není pravý důvod.“ Nezdálo se jí, že by lidi okolo Sereny vůbec pustili tenistku v tomto podivném stavu na kurt. Spekulovalo se i o tom, že blouznění Američanky způsobila těhotenská nevolnost.

Když se Serena o podobných komentářích doslechla, podivila se: „Vážně? Bylo mi opravdu, opravdu zle.“ Přesto nechtěla zápas předem skrečovat. „Do všeho jdu, nikdy se nezastavím. Nikdy se nechci vzdát,“ vysvětlila. „A taky jsem nechtěla zklamat diváky ani sestru.“

Zpětně už ale ví, že nastoupit do 2. kola čtyřhry byla chyba. „Teď vím, že když je mi špatně, na kurt bych radši chodit neměla.“ Když viděla záběry ze zápasu, nemohla jim uvěřit. „To jsem opravdu já?“ divila se.

Po zápase ulehla do postele. Tři dny prý jen ležela, nemohla vstát. Doktoři jí zakázali z areálu odjet, nakázali jí odpočívat. Zůstala tak ve Wimbledonu až do samého konce turnaje, teprve poté odletěla do Chorvatska.

„Byla jsem na dovolené,“ řekla a u posledního slova naznačila uvozovky. „Užívala jsem si sluníčka, ale ráno jsem trénovala.“

Nyní se už cítí dobře, přesto nechce svou nevolnost z Wimbledonu podceňovat. Třeba i proto, že u její sestry Venus objevili doktoři až v 31 letech Sjögrenův syndrom, autoimunitní nemoc, která způsobuje častou únavu a bolesti kloubů. A tak i Serena chce raději podstoupit na konci sezony důkladná lékařská vyšetření.

Také ty mají zamezit, aby se její prapodivné wimbledonské vystoupení už neopakovalo.

Autor: