Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Seš lhář Lleytone, obviňuje kapitána Tomic. Hewitt kontruje: ‚Vyhrožuješ mé rodině!‘

Sport

  12:20
MELBOURNE/PRAHA - Vztahy mezi nadřízenými a podřízenými mohou být všelijaké. Nicméně k výhrůžkám, kam došly osobní sympatie mezi kapitánem australského daviscupového týmu Lleytonem Hewittem a hráčem stejné národnosti Bernardem Tomicem, by vzájemná komunikace zajít neměla.

Bernard Tomic. foto: Reuters

Tomic se s probíhajícím Australian Open rozloučil už po prvním kole, kdy hladce prohrál s nasazenou šestkou Marinem Čiličem. A média se Tomice ptala na to, zda se vrátí do australské daviscupové reprezentace. Jenže ten odpověď přehodil trochu jiným směrem.

„Nikdo ho nikdy neměl rád,“ prohodil Tomic na adresu kapitána Lleytona Hewitta. „Doufám, že odejde, a my konečně dostaneme zpět dobrého kapitána.“ K tomu přidal myšlenku, že Hewitt zvýhodňuje některé hráče na jeho úkor.

Válečná sekera byla vykopána a kapitán si tyto řeči nenechal líbit. Tomice označil za strůjce výhružek, kterými někdo obtěžoval Hewittovu rodinu.

Bernard Tomic.
Sbohem, Lleyton Hewitt ukončil kariéru.

„Je to klaun. Myslím, že hrozby, které jsme já a má rodina dostávali během posledního roku a půl, by mohl psát člověk, který takhle hovoří. Bylo to vydírání a výhružky násilím. Jsem z toho opravdu frustrován, a sám v sobě jsem cítil, že bych mu mohl jít z cesty, ale on pořád dělá ty samé chyby, takže jsem si řekl dost a nekomunikuji s ním.“

Stejně to Hewitt vidí i do budoucna. „Což bude pokračovat. Dokud budu mít cokoliv společného s naším týmem pro Davis Cup, on v něm nebude,“ dodal Hewitt.

„Pěkně no, Lleytone. Nikdy jsem neohrozil tvou rodinu a ani jsem s ní nikdy neměl cokoliv společného. A je mi jedno, co je s tebou, ty lháři,“ odpověděl kapitánovi Tomic, který se chce soustředit na jednotlivé turnaje, aby si vylepšil svou nelichotivou 88. příčku na žebříčku ATP.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!