Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Sport

Šestnáctiletá běžkyně v balerínkách, dorostenecká mistryně Slovenska, je těhotná. Otec dítěte ji opustil

Annamária Horváthová se stala dorosteneckou mistryní Slovenska v běhu na 1500 metrů. (2021) foto: Faceboook/Centrum volného času Cvrček

Annamária Horváthová se proslavila jako běžkyně z chudých poměrů, která v roce 2018 jen v balerínkách vyhrála v běžeckém závodě na 750 metrů. Její příběh tehdy zaplnil média i sociální sítě. Nyní je se sportovní kariérou konec. Šestnáctiletá Romka, která žije v osadě na východním Slovensku, je těhotná.
  17:44

Pohřeb českého ‚Floyda‘. S Romem se rozloučily tři desítky lidí, tělo bylo nabalzamované

Annamária Horváthová, která nedávno oslavila šestnácté narozeniny, potvrdila pro deník Nový čas, že čeká dítě. Otěhotnět měla se svou první láskou. Přítel, se kterým chodila necelý rok, ji nyní opustil. Na miminko tak bude nejspíš sama. „Rozešli jsme se, má jinou frajerku,“ oznámila běžkyně.

Nadějná sportovkyně, která žije v osadě v Moldavě nad Bodvou na východním Slovensku, kde ještě v červnu navštěvovala osmou třídu základní školy, měla skvěle nastartovanou sportovní kariéru. Od dívky si hodně sliboval i její trenér Norbert Pecze, synovec fotbalového trenéra Karola Peczeho, který se jí ujal a vždy o ní tvrdil, že s trochou píle to může dotáhnout opravdu daleko.

„Čekáme na ni před školou, abychom věděli, že přijde na trénink. Teď v teenagerském věku jsme na ni museli více přitlačit. Ale vyplatilo se. Během pandemie to bylo s tréninkem těžké, protože osada byla kvůli šíření covidu-19 uzavřená,“ řekl loni Pecze v jednom z rozhovorů.

Horváthová na sebe poprvé upozornila v roce 2018, kdy bez sportovní obuvi, jen v balerínkách, vyhrála v Moldavě nad Bodvou 750 metrů dlouhý Běh pro zdraví. Její příběh spustil lavinu vesměs pozitivních reakcí. Lidé začali dívce z osady nabízet pomoc, mimo jiné dostala nové běžecké boty.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...