130 let
Cyklistika ,Vuelta, Haedo..

Cyklistika ,Vuelta, Haedo.. | foto: Reuters

Šestnáctou etapu Vuelty vyhrál po chybě soupeřů Haedo

Sport
  •   19:50
HARO - Argentinec Juan José Haedo se nejlépe zorientoval v chaotickém dojezdu 16. etapy španělské Vuelty a připsal si největší letošní vítězství. Při dojezdu ve městě Haro využil špatné orientace několika jezdců v čele pelotonu na kruhovém objezdu několik set metrů před cílem a ve spurtu porazil dvojici Italů - slavného Alessandra Petacchiho a Daniela Bennatiho.

Právě Bennatiho kolega Davide Vigano ze stáje Leopard Trek si spletl strany a špatně odbočil, v hektickém dojezdu se nechal zmýlit i Slovák Peter Sagan a přišel tak o stupně vítězů.

Průběžné vedení udržel Cobo

Vedení v průběžném pořadí udržel po dni volna domácí Španěl Juan José Cobo, vítěz nedělní královské etapy. V bitvě o červený trikot má nadále k dobru dvacet sekund před britským cyklistou Chrisem Froomem.

Na Vueltě už po dnešku nepokračuje mistr světa v časovce Švýcar Fabian Cancellara, který na úvod třetího závodního týdne vzdal, aby se mohl připravovat na obhajobu titulu ve druhé polovině září v Kodani. "Abych byl na mistrovství čerstvý, potřebuju teď čas na regeneraci. Pak se pustím do závěrečné přípravy," uvedl čtyřnásobný časovkářský šampion.

V úterní 17. etapě čeká peloton poslední stoupání letošního ročníku, během 211 kilometrů vede trasa z Faustina do Pena Cabarga. Závod skončí v neděli tradičně v Madridu.

Vuelta, cyklistický etapový závod

16. etapa: Villa Romana La Olmeda - Haro (188,1 km): 1. Haedo (Arg.) 4:41:56, 2. Petacchi, 3. Bennati (oba It.), 4. Reynes (Šp.) všichni stejný čas, 5. Howard (Austr.), 6. De Kort (Niz.), 7. Mondory (Fr.), 8. Maes (Belg.), 9. Sutton (Austr.), 10. Cobo (Šp.) všichni -2.

Průběžné pořadí: 1. Cobo 64:39:14, 2. Froome (Brit) -20, 3. Wiggins (Brit.) -51, 4. Mollema (Niz.) -1:41, 5. Monfort (Belg.) -2:42, 6. Meňšov (Rus.) -3:06, 7. Fuglsang (Dán.) -3:08, 8. Nibali (It.) -3:49, 9. Van den Broeck (Belg.) -4:03, 10. Poels (Niz.) -4:18.

Autor: ČTK