Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Ševčenko míří do Chelsea

Sport

  18:54
Milán - Ukrajinský fotbalista Andrej Ševčenko opouští po sedmi letech AC Milán a má namířeno do londýnské Chelsea. Držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy za rok 2004 oznámil odchod z Itálie po dnešním jednání s předsedou AC Adrianem Gallianim.

Ukrajinský fotbalista Andrej Ševčenko foto: SERGEI SUPINSKYAFP

"Odcházím z rodinných důvodů. Nejde o ekonomické ani vztahové problémy v klubu. Chci Milánu poděkovat za všechno, co mi dal," uvedl v prohlášení Ševčenko, jenž přišel na San Siro v roce 1999 z Dynama Kyjev.

Vedení AC nabídlo své hvězdě prodloužení kontraktu do roku 2011, devětadvacetiletý Ukrajinec byl však už rozhodnut odejít. Agentura AP připomíná, že Ševčenkova manželka je Američanka a oba rodiče chtějí, aby se jejich syn Jordan naučil dobře anglicky.

"Je to vítězství anglického jazyka nad italským," komentoval to Galliani, jenž potvrdil, že zahájí jednání s Chelsea, která se již delší dobu o ukrajinského kanonýra zajímá.

"Očekávám, že to nebude jednoduché," dodal k budoucím rozhovorům s anglickými šampiony. Ševčenko, jenž se za dva týdny v Německu představí poprvé na světovém šampionátu, nastřílel za sedm let v červenočerném dresu 173 gólů.

Více (221) zaznamenal v klubové historii jen legendární Švéd Gunnar Nordahl. Před třemi lety pomohl Ševčenko svému týmu proměněnou penaltou ve finále s Juventusem k triumfu v Lize mistrů, v roce 2004 s ním slavil titul v Serii A.
Autoři: ,