Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Sevilla smetla čtyřmi góly Middlesbrough

Sport

  11:03
EINDHOVEN - Fotbalovější pojetí vyneslo hráčům FC Sevilla premiérový triumf v evropských soutěžích. Ve finále Poháru UEFA deklasovali Španělé anglický klub FC Middlesbrough vysoko 4:0 a jejich fanoušci mohli začít s mohutnými oslavami v nizozemském Eindhovenu.

Hráči španělského klubu se radují z titulu. foto: DAVE THOMPSON ČTK

Dlouho vyrovnaný zápas se však lámal až v závěru; vítěz dokázal během posledních dvanácti minut utkání nastřílet tři branky. Na první gól si musel španělský celek počkat do 27. minuty, kdy Daniel poslal z třiceti metrů kolmý pas středem šestnáctky, a tam byl Luis Fabiano v hlavičkovém souboji překvapivě silnější než stoper Riggot.

V 78. minutě pak přišel další kontr soupeře, po němž vstřelil Maresca druhý gól a na obávaný závěr Middlesbrough už nedošlo. Sevilla se ukázala jako chytřejší tým a trenéru McClarenovi jeho poslední zápas na soupeřově lavičce pořádně zhořkl. Zvlášť když mu dobře naložení Španělé v závěru naložili ještě dvě další branky. Znovu se trefil Maresca a potupu poražených dokonal gólem na konečných 4:0 Kanouté.
Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...