130 let
Kevin Seraphin (v bílém) z Washingtonu se natahuje po míči, který drží Dwight Howard.

Kevin Seraphin (v bílém) z Washingtonu se natahuje po míči, který drží Dwight Howard. | foto: ČTK/AP

Šílený zápas v NBA. Kapající voda, dva obraty a smutek Washingtonu

Sport
  •   12:49
NEW YORK - Basketbalisté Washingtonu s Janem Veselým nedotáhli k vítěznému konci nevídaný obrat v zápase s Houstonem a po pátečním debaklu na hřišti Indiany si připsali druhou porážku ve dvou dnech.

V domácím zápase, který poznamenalo dvojí mnohaminutové přerušení kvůli dešťové vodě kapající na palubovku děravou střechou, se jim podařilo ve druhém poločase z manka o 25 bodů dostat do vedení 102:97, ale nakonec se radovali hosté z výhry 114:107. Český reprezentant odehrál necelých sedm minut a stihl dva body a tři doskoky.

"Teď bych si nejradši přál, aby ten zápas (rozhodčí) předčasně ukončili," řekl domácí trenér Randy Witman. Přerušení trvala dohromady bez tří minut hodinu, během nichž pořadatelé chytali vodu do kbelíků a sušili palubovku. Zápas dohromady trval tři hodiny a 18 minut. "Už to vypadalo, že ten zápas bude trvat věčně. Doteď jsem nic takového nezažil," konstatoval houstonský rozehrávač James Harden, s 25 body nejlepší střelec zápasu a díky osmibodové šňůře strůjce houstonského zmrtvýchvstání v závěru utkání.

"To byl ten nejšílenější zápas vůbec. Už kvůli divákům se mi to nelíbilo," doplnil Dwight Howard, který přidal 23 bodů. Jejich spoluhráč Terrence Jones se blýskl 19 body a 17 doskoky. Lídry Washingtonu byli třiadvacetibodoví John Wall a Trevor Ariza - první přidal 10 asistencí, druhý 14 doskoků.

Hvězdou sobotního programu NBA byl Dirk Nowitzki z Dallasu, který se zaskvěl 40 body proti New Orleansu. Z toho dvacet jich dal ve třetí čtvrtině, v závěru pak proměnil dva důležité trestné hody a Mavericks zvítězili 110:107. "Je to borec. Ty jeho trojky na začátku druhého poločasu, pak jedna nebo dvě s faulem, to byly skvělé akce," řekl trenér Dallasu Rick Carlisle.

Výsledky NBA

Washington - Houston 107:114 (za domácí Veselý 2 body, 3 doskoky).

Chicago - Charlotte 103:97

Dallas - New Orleans 110:107

Denver - Orlando 120:94

Detroit - Phoenix 110:108

Oklahoma City - Milwaukee 101:85

Philadelphia - New York 92:102

Portland - Boston 112:104

Toronto - Brooklyn 96:80

Autoři: Lidovky.cz, ČTK