Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Siniaková si čtvrtfinále French Open nezahraje. Američanka Keysová jí nedala šanci

Sport

  12:30
PAŘÍŽ - Kateřina Siniaková vypadla na tenisovém Roland Garros v osmifinále. Přemožitelka světové jedničky Naomi Ósakaové z Japonska dnes prohrála 2:6 a 4:6 s loňskou semifinalistkou Madison Keysovou z USA.

Kateřina Siniaková uhrála v osmifinále jen šest gemů. foto: ČTK/AP

Vondroušová: Ani jsem nevěděla, kolik to je. Byla jsem v tranzu. Čtvrtfinále jsem teda nečekala

Jedinou českou zástupkyní ve dvouhrách na pařížském grandslamu zůstává Markéta Vondroušová, kterou v úterý čeká čtvrtfinále proti Chorvatce Petře Martičové.

Čtyřiadvacetiletá Keysová, která je na turnaji čtrnáctou nasazenou hráčkou, hrála výrazně lépe než Ósakaová. 

Madison Keysová

Výborně returnovala, nedělala tolik zbytečných chyb a na vítězné údery přestřílela o rok mladší Češku 26:10. Ve čtvrtfinále se utká s Australankou Ashley Bartyovou.

Podmínky byly úplně jiné než v sobotu, kdy Siniaková postoupila do svého prvního grandslamového osmifinále. Po horkém víkendu se v Paříži ochladilo a drobně pršelo. 

Česká tenistka, která je na 42. místě světového žebříčku, v úvodu zápasu od stavu 30:0 na returnu ztratila dvanáct míčů za sebou a prohrávala 0:3. 

Pak vyrovnala hru a díky brejku snížila na 2:3, ale následně ztratila dva těsné gamy při svém podání a set prohrála 2:6.

V prvním gamu druhé sady sebrala Keysové servis a dostala se do vedení, ale brejk znovu nepotvrdila. 

Kateřina Siniaková
Kateřina Siniaková

Pak si obě hráčky držely podání až do desáté hry, kterou Siniaková zahájila dvojchybou. Američanka znovu zatlačila a proměnila hned první mečbol.

Za hodinu a čtvrt se tak mohla radovat z postupu do čtvrtfinále a potvrdila, že se jí na grandslamech daří. Loni hrála vedle semifinále Roland Garros také semifinále US Open a čtvrtfinále Australian Open.

Autor: