130 let

Kateřina Siniaková v utkání dvouhry proti Simoně Halepové z Rumunska. | foto: ČTK

Siniaková si připsala první výhru roku, v dalším kole ji čeká Kvitová

Sport
  •   14:16
Dubaj / Praha - Česká tenistka Kateřina Siniaková si na turnaji v Dubaji připsala první vítězství v hlavní soutěži na okruhu WTA v sezoně. Chorvatku Petru Martičovou v úvodním kole zdolala 6:4, 6:3 a její další soupeřkou bude Petra Kvitová, která má jako druhá nasazená hráčka na úvod volný los.

Hned v 1. kole se naopak se soutěží rozloučila Barbora Strýcová. Dvaatřicetiletá tenistka prohrála s bývalou světovou šestkou Carlou Suárezovou hladce 1:6, 3:6 a nenaváže na čtvrtfinálovou účast z předchozího turnaje v Dauhá. Španělce podlehla v desátém vzájemném zápase podeváté.

Dvaadvacetiletá světová jednička ve čtyřhře Siniaková letos prohrála v 1. kole na pěti turnajích WTA. Výhry slavila jen ve dvou kvalifikačních kolech v Sydney a jedno vítězství přidala ve fedcupovém duelu s Rumunskem.

Fed Cup ČR vs. Rumunsko: Kateřina Siniaková na tiskovce.
Siniaková hrála až na hranici sebeobětování, ale ani to nestačilo.

Černou sérii dnes prolomila proti Martičové, přestože do zápasu vstoupila ztrátou podání a musela výsledek otáčet. Od stavu 2:4 ale získala pět gamů v řadě a zdálo se, že už má duel pod kontrolou. V druhé sadě se ujala vedení 4:1 a při dalším podání soupeřky měla pět brejkbolů, žádný ale nevyužila. Následně se nechala rozhodit verdiktem sudího a přišla o podání, soupeřce ale návrat do zápasu nedovolila a v deváté hře duel při prvním mečbolu ukončila.

Autor: ČTK