Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

Šipkařská kráska na MS končí. Po dvou zázracích se jí už třetí nepovedl

Fallon Sherrocková se raduje z výhry na šipkařském MS. foto: ČTK/AP

LONDÝN - Překvapivě úspěšné účinkování Angličanky Fallon Sherrockové na mistrovství světa v šipkách skončilo ve třetím kole. Pětadvacetiletá hráčka, která jako první žena v historii dokázala na šampionátu vyhrát zápas, podlehla v boji o účast v osmifinále krajanovi Chrisi Dobeymu 2:4.
  18:30

Sherrocková v zápase dvakrát vedla, když vyhrála první a třetí set, ale dvaadvacátý hráč světa Dobey nakonec potvrdil roli favorita. 

Publikum v londýnské hale Alexandra Palace opět bouřlivě fandilo nové šipkařské hvězdě, která v prvním kole vyřadila Angličana Teda Evettse a ve druhém porazila jedenáctého nasazeného Rakušana Mensura Suljovice.

„Moc jsem si to tady užila. Na Chrise už jsem bohužel nestačila, hrál prostě výborně,“ uvedla Sherrocková.

„Snad se sem ještě vrátím. Moc ráda bych si tady zahrála i v dalších letech,“ prohlásila v televizním rozhovoru, při kterém kvůli hlučné atmosféře jen stěží rozuměla otázkám reportéra.

Už při nástupu k zápasu si mohla připadat jako rocková hvězda. Fanoušci skandovali její jméno, někteří z nich byli oblečeni jako ona, jiní měli cedule s nápisem „Fallon, vezmi si mě!“. 

„Myslím, že se o šipky teď zajímá dost lidí, kteří na ně nikdy nekoukali,“ konstatovala Sherrocková, která měla na začátku šampionátu kurz na celkové vítězství 2000:1.

Díky postupu do třetího kola vydělala 25tisíc liber (747 tisíc korun). Vítěz turnaje, který bude znám na Nový rok, získá půl milionu liber.

Před Sherrockovou se představily na světových šampionátech čtyři ženy, ale žádná v mužské konkurenci neuspěla. 

„Umí to. Věděl jsem, že musím zahrát dobře, abych postoupil. Hrála dobře. Řekl jsem jí, ať si to užívá, že píše historii,“ ocenil výkon Sherrockové její přemožitel Dobey.

Utkání zvládl přesto, že fanoušci dávali při hře jasně najevo, že si přejí úspěch Sherrockové. 

„Není to příjemné, když na vás bučí. Ale kdo dokáže utišit 3000 lidí? Vzal jsem si špunty do uší, ale i tak jsem je slyšel. Hrát v takové atmosféře byla paráda,“ řekl Dobey.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...