Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Sixteen slavila triumf jablky

Samota Mlynce je zalitá sluncem, v kolotoči se procházejí koně. Mezi nimi pochoduje slavná sedmiletá bělka Sixteen, tři nohy, z nichž po nedělní Velké pardubické crčela krev, má v dolní části obvázané.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

František Bradna MVDr.

17. 10. 2007 19:00
mnoho mrtvých koní

17.10. jsem si v Právu přečetl, že letos zahynulo v ČR při dostizích na 20 koní, z toho při Velké Pardubické 2 a to byla ideální dráha i počasí. Jsem toho názoru, že toto číslo jen odráží řetězení chyb, které při dostizích přes těžké překážky dělají lidé. Při Velké startér odmávl start i když koně byli ve 3 řadách, jezdec s Maskulem jde v čele koní na Taxis i když má order od trenéra, že kůň skákat z čela neumí, zbrzdí koně za sebou, které pak skončí v příkopu, na Taxis mají jen výteční skokani a pořadatel pustí do Velké i koně na tak těžkou překážku nepřipravené. Oni se totiž na Taxis ani připravit nemohou, protože ten se v tréninku pro vysoké riziko neskáče. Obávám se, že takováto vizitka českého turfu, ani dotace nepřiláká kvalitní koně z Britských ostrovů a aby ve Velké neběželo 5 koní, bude muset být počet startujících doplněn koňmi, které na Taxis nemají. Kolik jich zahyne příště? Nechtělo by to ještě další zmírnění Taxisu?

0 0
možnosti

Daniela

17. 10. 2007 18:32
1!

Anebo zkrvavěné nohy může mít z hlavatého proutí v překážkách. Buď jak buď, takhle zřízení by koně být neměli v žádném případě.

0 0
možnosti