Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Vonnová už chodí jen o jedné berli a věří, že návrat zvládne

Sport

  19:50
PRAHA - Americká sjezdařka Lindsey Vonnová už chodí jen o jedné berli. Na začátku března se americká sjezdařka rozbila v super-G na mistrovství světa ve Schladmingu a potrhala si vazy v koleni, na začátku tohoto týdne zase přesvědčuje svět, že stihne být fit na olympijské hry v Soči.

Lindsey Vonnová. foto: ČTK

"Prvních pár dní po zranění jsem děsně trpěla," přiznala Vonnová na serveru Today.com, ve svém prvním velkém rozhovoru od karambolu, který ji 5. března odstavil ze zbytku sezony. "Mým hlavním cílem je teď být zpět v Soči. Tím nejhorším scénářem sice je, že budu trénovat jen týden před hrami, ale i tak bych měla být OK." Při pádu si 28letá závodnice přetrhla vazy v pravém koleně a zlomila hlavici holenní kosti.

Vrtulníkem ji hned převáželi do nemocnice ve Schladmingu, pár dní poté se soukromým letadlem Tigera Woodse, nové golfové jedničky a teď už oficiálně i jejího přítele, přesunula do Vailu, kde podstoupila všechny další zákroky. "Na tom skoku jsem se prostě odrazila, letěla příliš daleko a dopadla do hromady sněhu, která nebyla odklizena," popisovala Američanka svoji nehodu. "Nohy se mi v tom hlubokém sněhu úplně zastavily a koleno ruplo." Vonnová odhadovala, že v ten moment jela rychlostí asi 120 kilometrů v hodině.

"Původně jsem si myslela, že to bude daleko horší,"

Po dopadu dlouho klouzala po sněhu, než se konečně zastavila. Pak se chytila za poraněné koleno. "Původně jsem si myslela, že to bude daleko horší," přiznala. "Noha mě bolela tak, že jsem ani nedokázala přesně určit, odkud bolest vychází." Když ji pak vrtulníkem převáželi, už tehdy začala uvažovat o následcích zranění. "Bylo mi to hned jasné," připustila. "Ale že by to byl konec kariéry, to mě nenapadlo ani na chvíli." Navzdory bolavému zranění zůstává čtyřnásobná šampionka Světového poháru pozitivně naladěná - žertuje o berlích i o svém operovaném noze.

"Letos v létě jenom dlouhé sukně," tweetovala a odhalila svůj nateklé koleno. Aktuálně rehabilituje dvakrát denně hodinu. A v hlavě nosí, že pády a zranění jsou součástí jejího zaměstnání a strach z návratu na svahy nemá. "Vím, že to můžu dokázat," pronesla Vonnová odhodlaně. "Taková já prostě jsem. Cítím, že toho mám ještě hodně dokazovat, a myslím, že mám dost času připravit se na Soči."

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!