Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Skauti se sjíždějí do Amsterodamu na Suchého

Sport

  13:21
AMSTERODAM - Devatenáctiletý slávistický obránce Marek Suchý se zřejmě stane nejslesovanějším hráčem zápasu mezi Ajaxem Amsterodam a Slávií. Do hlediště forbalové Amsterdam Areny se kvůli vicemistrovi světa do 20 let sjeli pozorovatelé z tak prestižních klubů jako Real Madrid nebo Chelsea.

Fotbalista Marek Suchý v souboji během zápasu se Žilinou. foto: René Volfík, ČTK

Svoje zástupce, kteří mají bedlivě sledovat hráčské kvality Suchého, vyslal do Amsterodamu na úvodní zápas 3. předkola ligy mistrů i Eindhoven. "Ti se ohlásili oficiálně, ale co já vím, tak tam bude i mnoho dalších. Své skauty a pozorovatele tam posílá polovina bundesligových celků a zástupci několika španělských mužstev," popsal zájem hráčův manažer Pavel Vandas.

Zájemci fotbalistu, který patřil k nejvýraznějším hráčům české reprezentace na kanadském šampionátu, sledovali už v ligovém souboji s Kladnem v Praze na Strahově. Celý minulý týden pak s řadou z nich Vandas jednal. 

Ve Slavii by rozhodně nezůstal
Suchý po návratu z Kanady prodloužil smlouvu ve Slavii o tři roky, přestože před odletem na MS zušila mezi jeho manažerem a vedením pražského klubu "válka" a hrozilo, že mladý hráč bude muset Slavii opustit. "Suchý prodlouží svùj kontrakt, nebo bude moci odejít za třicet milionù," uvedl tehdy mluvčí klubu Ondřej Zlámal.

Nyní se zdá, že Slavia by mohla inkasovat za hráče podstatnì vyšší sumu. Podle Vandase je zájem madridského "Bílého baletu" opravdu vážný. "Jsou dvě možné varianty. Jedna z nich je, že by odešel do týmu hned, nebo by jej Real poslal na půlroční či roční hostování do nìkterého ze španělský mužstev, ale rozhodně by nezůstal ve Slavii," popsal záměra Vandas. 

Jako Čech nebo Rosický
Suchý při otázce, zda dnes nehraje za Slavii naposledy, znejistěl. "To já nevím, vše za mě řeší můj manažer," řekl hráč, podle něhož jsou jednání v počátku. "Podepsal jsem smlouvu ve Slavii a to pro mě bylo důležité. Dostat se do zahraničí je sen každého hráče, a když bude konkrétní nabídka, tak ji určitě budu zvažovat," řekl Suchý s tím, že nedává přednost žádné konkrétní zemi. Spíše by zvažoval to, zda v klubu bude hrát nebo sedět na lavičce. 

Za ideální by považoval jít cestou brankáře Petra Čecha nebo Tomáše Rosického. "Ti začali v relativnì menších klubech a poté stoupili výše. Asi by byla blbost si myslet, že odejdu z české ligy třeba do Realu a hned budu hrát v základu. Proto by asi bylo lepší někde jinde nasbírat zkušenosti a poté by třeba přišla nějaká větší nabídka," uvedl Suchý.

Autor: