Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Skifařka Knapková chtěla dvakrát ukončit sezonu. Pohodu nachází na MS

Sport

  16:29
PRAHA - Stačil krátký vzkaz. "Mám z toho skvělý pocit," dala skifařka Miroslava Knapková vědět prostřednictvím facebooku poté, když v neděli na mistrovství světa v Amsterdamu vyhrála rozjížďku a s přehledem postoupila do středeční čtvrtfinálové jízdy. Spokojenost olympijské vítězky je třeba chápat - odjížděla totiž s jistými rozpaky a nejistotou.

Česká skifařka Miroslava Knapková foto: ČTK

Téměř po celou letošní sezonu, na jejímž vrcholu čeká mistryni světa z roku 2011 obhajoba bronzu z loňské Jižní Koreje, se totiž necítila ve své kůži. V zimě hodně posilovala, ale pak přišly první zdravotní problémy. 

"Začala jsem s velkým nadšením a toužila porazit loňskou mistryni světa Kim Crowovou z Austrálie. Potom se ale začaly kupit zdravotní komplikace a jak nepřicházely výkony, moje nadšení postupně uvadalo. Došlo to tak daleko, že jsem dvakrát chtěla předčasně ukončit sezonu, spíš jsem se v tom plácala" přiznala ještě v Praze svěřenkyně Tomáše Kacovského.

Poprvé chtěla končit před červnovým ME v Bělehradě. "Jenže se mi tam podařilo vyhrát. Tak jsem si řekla, že to nějak zvládnu, a že by to byla škoda, když jsem tak dlouho trénovala a navíc zajela dobře."

Podruhé ji podobné myšlenky přepadly před regatou v Lucernu, kde pak zajela čtvrté místo, letos již třetí v závodě Světového poháru. "Na to, jak jsem se cítila hrozně, se mi dařilo zajet relativně dobře. A taky mi došlo, že se ve světové špičce pohybuju už od roku 2002 a pořád si držím poměrně vysoký standard, takže ani čtvrté místo není ostuda. Tím se teď trochu povzbuzuju," přemítala majitelka pěti medailí z MS a čtyřnásobná mistryně Evropy.

"Jsem ráda, že i s těmi mými problémy jsem zůstala ve špičce. A důležitější roky stejně ještě přijdou," dodala s ohledem na světový šampionát ve Francii 2015, který bude kvalifikací pro olympijské hry v Rio de Janeiru.

Úřadující mistryně světa v posledním veslařském závodu her vyhrála stylem start - cíl o více než tři sekundy.

Dobře ví, že v Amsterdamu není hlavní favoritkou. "Těmi čtvrtými místy člověk spíš ztrácí jistotu než ji získává, ale jsem závodnice a dopředu mě ženou vzpomínky na ty lepší závody. Nemůžu ovšem spoléhat na to, že by se mnou soupeřky nepočítaly - ony moc dobře vědí, že umím bojovat, už několikrát jsem je o tom přesvědčila. Takže budu bojovat," slíbila Knapková před sobotním odletem do dějiště šampionátu.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!