Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Skikrosař Kraus ovládl Světový pohár

Sport

  16:46
La Plagne - Český skikrosař Tomáš Kraus obhájil celkové vítězství ve Světovém poháru, který vyhrál v kariéře už počtvrté. Bývalý dvojnásobný mistr světa k tomu dnes přidal první místo ve finále seriálu ve francouzském La Plagne. V poslední jízdě porazil Švýcara Armina Niederera a Kanaďana Stanleyho Hayera, bývalého českého reprezentanta.

Tomáš Kraus na svahu. foto: ČTK

Pětatřicetiletý Kraus procházel závodem jako nůž máslem. V každé ze čtyř jízd byl v čele od začátku až do konce. Těžil i z toho, že startoval vždy z levé výhodnější strany jako vedoucí muž Světového poháru, do jehož finále se kvalifikovalo nejlepších 32 jezdců. Z absolutní špičky nestartoval pouze zraněný mistr světa Rakušan Andreas Matt.

Až do semifinále postupoval hladce také Krausův vyzyvatel Kanaďan Christopher Delbosco, který českého skikrosaře mohl ještě v celkovém hodnocení jako jediný přestihnout. Pak ale udělal velkou chybu na startu a navíc ze čtvrté pozice upadl. V té chvíli bylo jasné, že Kraus je celkovým vítězem seriálu. V osmifinále postoupil z druhého místa také druhý český závodník Zdeněk Šafář, ale ve čtvrtfinále po nepovedeném startu vyjel z trati.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!