Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Skikrosař Kraus potřetí kraluje Světovému poháru

Sport

  17:08
GRINDELWALD - Skikrosař Tomáš Kraus je potřetí za poslední čtyři roky celkovým vítězem Světového poháru. K jistotě mu dnes v závodu ve švýcarském Grindelwaldu stačilo čtvrté místo a v hodnocení už ho nemůže nikdo předstihnout.

Skikrosař Tomáš Kraus (vpředu). foto: JAVIER SORIANO AFP

Kraus se také proto nejspíš rozhodne vynechat finále SP v Bormiu a bude se soustředit na závody série Jeep King of the Mountains v zámoří. "Je to bezva, protože začalo do Evropy jezdit daleko víc Kanaďanů a Američanů," upozornil Kraus na skutečnost, že skikros je olympijskou disciplínou, a proto se mu věnuje víc lyžařů. "A navíc si cením také toho, jakým způsobem se mi to podařilo. Ten rozdíl je veliký, asi jsem jezdil opravdu dobře," řekl s úsměvem.


Dnes se Krausovi příliš nepodařila kvalifikace, chyboval a byl v ní až
jedenáctý. "A startovní pozice byla dneska hodně důležitá," prohlásil
lyžař. Přesto další tři jízdy vyhrál a už před finále měl jistotu, že mu
Světový pohár nikdo nevezme. Ve finále se proto rozhodl riskovat, když neodjel ze startu jako první.


Vítězný Švéd Lars Lewen ho nakonec před sebe v průběhu finále nepustil a Kraus vyjel z trati, minul branku a byl diskvalifikován. "Ve finále jsem jel z druhé nejnevýhodnější pozice, bylo těžké něco vymyslet," popisoval. Snažil se dostat na první místo a bylo z toho čtvrté. "Jsem rád, že jsem si vyzkoušel přejíždění. Je to zkušenost. Spíš by mě mrzelo, kdybych dojel druhý a pak si vyčítal, proč jsem to nezkusil," dodal.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...