Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Naděje pro český skikros. Zemanová se poprvé probila na stupně vítězů

Sport

  15:35
AARE/PRAHA - Andrea Zemanová se druhým místem ve švédském Aare postarala o nejlepší výsledek českých skikrosařek ve Světovém poháru. Ve finálové jízdě prohrála jen s Annou Holmlundovou ze Švédska, která se díky vítězství vrátila do čela seriálu. Třetí místo obsadila Rakušanka Andrea Limbacherová.

Andrea Zemanová se druhým místem ve švédském Aare postarala o nejlepší výsledek své kariéry a zároveň českých skikrosařek ve Světovém poháru vůbec. Už v sobotu skončila šestá a jen šest setin jí dělilo od postupu do finále, v neděli si ale 22letá dcera legendárního sjezdaře Bohumíra Zemana vše vynahradila. foto: ČTK

Zemanová prožila v Aare životní víkend. V sobotu skončila šestá a zaznamenala nejlepší výsledek kariéry. Přitom do finále nepostoupila jen o šest setin sekundy.

Dnes si to dvaadvacetiletá dcera legendárního českého sjezdaře Bohumíra Zemana vynahradila a své maximum senzačně vylepšila. Připsala si například skalp francouzské hvězdy Ophélie Davidové či Švýcarky Fanny Smithové, která byla ve finále čtvrtá a přišla o vedení v SP.

„Sedí mi to tady. Trať je plná zatáček a to mi jako bývalé sjezdařce vyhovuje,“ uvedla po sobotním závodu Zemanová, jejímž dosud největším úspěchem bylo čtvrté místo na loňském juniorském mistrovství světa.

V SP byla do závodů v Aare nejlépe jedenáctá v lednovém závodu ve Val Thorens. Dosud nejlepší český výsledek v seriálu měla na kontě Nikol Kučerová díky třetí příčce v italském Innichenu v prosinci 2010.

Mezi muži v neděli vyhrál Jean Frederic Chapuis z Francie před Švýcarem Alexem Fivou.