Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Skokan Hájek si v Oberstdorfu dolétl pro třinácté místo

Sport

  19:14
OBERSTDORF - Český skokan Antonín Hájek obsadil v závodě Světového poháru v letech na lyžích v Oberstdorfu 13. místo a zaznamenal svůj nejlepší výsledek od března 2010. Čestmír Kožíšek skončil v generálce na mistrovství světa na 29. příčce, vyhrál domácí Němec Richard Freitag.

Antonín Hájek. foto: ČTK

Po prvním kole patřilo Hájkovi 16. místo za výkon 196,5 metru, ve druhém se český reprezentant zlepšil o 6,5 metru a v konečném pořadí se posunul.

Lepšího umístění v závodě SP dosáhl naposledy v březnu 2010 v Oslu, kde byl osmý. V probíhající sezoně bylo nejlepším Hájkovým vystoupením 17. místo z Harrachova.

Kožíškovi poslední start před šampionátem, který od 20. února do 3. března přivítá Val di Fiemme, příliš nevyšel. V prvním kole obsadil skokem 178 metrů poslední postupové místo, ve druhém si po výkonu 184,5 polepšil o jednu příčku.

Lídra Stjernena předčil Freitag

Freitag si pro druhý triumf v SP v kariéře doletěl po výkonech 206,5 a 209 metrů. Nora Andrease Stjernena na druhém místě porazil o tři desetiny bodu a navázal na předloňský úspěch z Harrachova. Třetí byl vedoucí muž průběžného pořadí Rakušan Gregor Schlierenzauer.

Freitag v hodnocení SP poskočil na sedmé místo, ze kterého odsunul Jana Maturu. Nejlepší český reprezentant lety v Oberstdorfu vynechal stejně jako zbývající skokani nominovaní na šampionát Roman Koudelka, Jakub Janda a Lukáš Hlava.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...