130 let
Janda v Ga-Pa.

Janda v Ga-Pa. | foto: ČTK

Skokan Janda byl v Zakopaném desátý, nejlépe v sezoně

Sport
  •   18:29
Zakopané - Skokan Jakub Janda obsadil v závodě Světového poháru v Zakopaném desátou pozici a zaznamenal nejlepší umístění v olympijské sezoně.

Pořadí na stupních vítězů bylo stejné jako v pátek - vyhrál Rakušan Gregor Schlierenzauer před lídrem seriálu Simonem Ammannem ze Švýcarska a svým krajanem Thomasem Morgensternem.

Jednatřicetiletý Janda skončil v předchozích dvou závodech SP v Sapporu a Zakopaném jedenáctý a stejné umístění mu za skok 122 metrů patřilo průběžně i dnes po prvním kole. Druhým pokusem 120,5 metru v měnících se podmínkách se bývalý vítěz Turné čtyř můstků posunul o jednu příčku vpřed a zaznamenal nejlepší výsledek od loňského března, kdy byl také desátý v Lahti.

Stejně jako v pátek žádný jiný český reprezentant nebodoval. Postup do třicítky těsně unikl Borku Sedlákovi, jenž byl stejně jako Lukáš Hlava v prvním polském závodu první pod čarou. Hlava byl dnes čtyřiatřicátý, nekvalifikoval se Antonín Hájek.

Zakopané opět ovládl dvacetiletý Schlierenzauer, jenž si díky skokům 140 a 134,5 m připsal 31. triumf v kariéře. Ještě o půl metru dál dolétl v prvním kole Ammann a vytvořil rekord můstku, dopadl však na obě nohy a ztratil body. Celkem zaostal za vítězem o 7,5 bodu, Morgenstern byl zpět o dalších dvanáct bodů.

Autor: ČTK