Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Skokan Janda vyhrál závod letní Grand Prix v Nižném Tagilu

Sport

  16:45
NIŽNIJ TAGIL (Rusko) - Někdejší vítěz Turné čtyř můstků a Světového poháru Jakub Janda vyhrál při své rozlučkové sezoně závod letní Grand Prix v ruském Nižném Tagilu. Na Uralu dnes udržel vedení po prvním kole a porazil o 4,1 bodu Slovince Jerneje Damjana, o třetí příčku se podělili Nor Anders Bardal a Polák Krzysztof Biegun.

Jakub Janda. foto: ČTK

Janda na podniku letní Grand Prix triumfoval po osmi letech. Naposledy se radoval v září 2005 v japonské Hakubě, kdy následně tento seriál vyhrál.

"Z vítězství mám radost. Mám za sebou pěkný víkend," řekl Janda, kterému se v Nižném Tagilu dařilo už v sobotu. Při svém vstupu do sezony v druhém kole výkonem 99 metrů překonal rekord středního můstku a dostal se na třetí příčku. Dnes díky skokům dlouhým 129 a 127 metrů celý závod ovládl.

"Skoky byly po technické stránce dobrý, aspoň že něco funguje," hodnotil Janda své výkony, ale směrem k zimě mírnil nadšení. "Léto je léto a zima je zima, v té může být všechno jinačí. Ještě zbývá přes dva měsíce než to vypukne a uvidí se, jak to pak bude vypadat," řekl pětatřicetiletý skokan z Frenštátu pod Radhoštem.

Je to největší úspěch českých reprezentantů v letošním ročníku letní Grand Prix, na stupně vítězů vedle Jandy vystoupili ještě shodně třetí Čestmír Kožíšek a Roman Koudelka. V dnešním závodě na velkém můstku byl šestý Antonín Hájek a třináctý Kožíšek.

Seriál letní Grand Prix bude pokračovat příští týden v kazašském Almaty.

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...