Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

Skvělé představení finského obra. Chicago zdolalo Knicks, Satoranský zůstal v pozadí

Lauri Markkanen zazářil v dresu Chicaga Bulls. foto: Reuters

Chicago - Basketbalisté Chicaga po třech porážkách zabrali a zdolali v NBA New York Knicks 110:102. Nejlepším střelcem Bulls byl Fin Lauri Markkanen, který nasbíral 30 bodů včetně šesti trojek. Tomáš Satoranský během deseti minut na hřišti vystřelil jednou neúspěšně na koš, měl čtyři přihrávky a dva doskoky.
  9:21

„Všichni víme, že Lauri je extrémně talentovaný basketbalista. Konečně vidíme jeho hru v plné parádě,“ chválil spoluhráče Zach LaVine, který 17 ze svých 21 bodů nastřílel ve druhém poločase. „Dobře jsme si přihrávali a měli slušné pozice. Ale všechno to začalo u obrany,“ řekl Markkanen.

Coby White, jenž nastupuje na úkor českého reprezentanta v základní sestavě, zaznamenal 13 bodů, stejný počet přidal Thaddeus Young. Knicks, kteří prohráli pět z posledních šesti duelů, naopak nestačilo 23 bodů, 11 doskoků, z toho sedm obranných, a sedm asistencí Juliuse Randlea.

Lauri Markkanen zazářil v dresu Chicaga Bulls.
Srbský pivot Nikola Jokič (15).

Po porážce Utahu v Denveru drží nejdelší vítěznou sérii Memphis. Proti San Antoniu (133:102) uspěl už posedmé v řadě. Devět z deseti hráčů zaznamenalo dvouciferný počet bodů, nejvíc pivot Gorgui Dieng, jenž coby náhradník jich dal za 24 minut 19.

Obhájci titulu Lakers uspěli v Atlantě 107:99. Rozhodčí museli ve čtvrté části řešit incident a vykázali z hlediště fanynku, která se dostala do slovního střetu s LeBronem Jamesem. „Jsem rád, že alespoň část diváků je zpátky v hledišti. Interakce s nimi mi chyběla, potřebuju ji,“ řekl James.

K výhře pomohl hvězdný basketbalista 21 body, sedmi doskoky a devíti asistencemi. Anthony Davis nasbíral 25 bodů, Atlantě naopak nestačil výkon rozehrávače Trae Younga, který kromě 25 bodů měl 16 asistencí.

Tomáš Satoranský v zápase Portlandu proti Chicago Bulls.

Šestou porážku v řadě si připsal trápící se Dallas, který doma podlehl Phoenixu 108:109. O triumfu Suns rozhodl 1,5 sekundy před koncem těžkou trojkou přes obránce Devin Booker. Hvězdou zápasu se stal Chris Paul s 34 body, devíti doskoky i asistencemi - včetně přihrávky na poslední koš.

„Měli jsme faulovat, jde to za mnou,“ přiznal trenér Rick Carlisle. Luka Dončič zaznamenal 25 bodů, ale trefil jen sedm z 19 pokusů včetně jediné ze čtyř trojek. Šestý duel z devíti po výměně Jamese Hardena vyhrál Houston, jenž rozdrtil Oklahomu 136:106. Milwaukee deklasovalo 134:106 Portland, Jrue Holiday si připsal 22 bodů a úřadující MVP ligy Janis Adetokunbo osmnáct.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.