Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Skvělý výsledek v paralelním slalomu, Ledecká skončila třetí

Sport

  15:21
BAD GASTEIN (Rakousko) - Osmnáctiletá česká snowboardistka Ester Ledecká skončila třetí v paralelním slalomu v Bad Gasteinu a navázala na páteční druhé místo. V celkovém pořadí je druhá za nedělní vítězkou Patrizií Kummerovou ze Švýcarska.

Ester Ledecká na svahu. foto: ČTK/AP

Už po pátečním stříbru Ledecká slýchala, že by měla jet do Soči pro olympijskou medaili. "Na jednu stranu je to sympatický optimismus, na druhé straně mi to ještě přijde hodně vzdálené. Stát se může cokoliv," řekla Ledecká. "Je pravda, že nyní mám asi formu, jezdím ve špičce, ale naše závody jsou o setinách. Každý den je zcela jiný a vyhrát může celá řada soupeřek. Je samozřejmě dobře, že se potvrzuje správný tréninkový postup, že jde všechno stále nahoru," pochvalovala si na webu svého marketinkového zástupce Sport Invest Group.

V kvalifikaci skončila Ledecká třetí a ve vyřazovacích jízdách přešla nejdříve přes Italku Nadyu Ochnerovou a poté přes Rakušanku Marion Kreinerovou. V druhé jízdě semifinále na rozbité trati spadla a prohrála s pozdější vítězkou Kummerovou o 3,59 sekundy.

V malém finále, jízdě o třetí místo, jela Ledecká opět bezchybně a Rusku Natalii Sobolevovou porazila v součtu dvou jízd jistě o 1,68 sekundy.

"Znovu to byl pěkný závod, ale rozdíl proti tomu pátečnímu byl především v tom, že byly dvoukolové finálové jízdy. Nakonec tedy máme za sebou deset jízd místo šesti pátečních a já mám vždy ráda, když se jede vícekrát," řekla Ledecká.

Ještě před pokračováním snowboardového SP se Ledecká opět vydá na sjezdovky. Pojede rychlostní disciplíny Evropského poháru v Innerkremsu.

Před olympijskými hrami mají snowboardistky před sebou ještě dva závody v paralelním obřím slalomu ve slovinské Rogle pojedou 18. ledna a v německém Sudelfeldu 1. února. "Po Rogle se dostanu na pár dnů domů, abych chvíli odpočívala. Pak pojedu další závod a trénink s mým rakouským trenérem (Richardem Picklem) a už tu bude olympiáda," konstatovala Ledecká.

Závod SP ve snowboardingu v Bad Gasteinu (Rakousko) - paralelní slalom

Muži: 1. Wild (Rus.), 2. Košir (Slovin.), 3. S. Schoch (Švýc.).

Průběžné pořadí SP v paralelním slalomu: 1. Dufour (Fr.) 1740 b., 2. S. Schoch 1460, 3. Mathies (Rak.) 1340, ...56. Šindelář (ČR) 30.

Celkové pořadí SP: 1. Košir 2050, 2. Mathies 1940, 3. Dufour 1900, ...66. Šindelář 30, 71 Jelínek 14.

Ženy: 1. Kummerová (Švýc.), 2. Dujmovitsová (Rak.), 3. Ledecká (ČR).

Průběžné pořadí SP v paralelním slalomu: 1. Kummerová 2400, 2. Ledecká 1850, 3. Tuděgeševová (Rus.) 1380.

Celkové pořadí SP: 1. Kummerová 3400, 2. Ledecká 2250, 3. Tuděgeševová 1980.

Autoři: ,

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...