130 let
Kryštof Krýzl.

Kryštof Krýzl. | foto: Jindřich Mynařík, Lidové noviny

Slalomář Krýzl zajel nejlepší závod. Byl druhý

Sport
  •   17:58
MÉRIBEL (Francie) - Den po čtyřiadvacáté pozici ve slalomu Světového poháru ve Wengenu si lyžař Kryštof Krýzl připsal své nejlepší umístění v Evropském poháru. Nejlepší český slalomář byl druhý ve francouzském Méribelu.

Pětadvacetiletý Krýzl v dějišti olympijských her z roku 1992 nestačil pouze na Nora Trulse Johansena, za nímž v součtu dvou kol zaostal o 92 setin sekundy. "Nor Johansen mi ujel už v prvním kole, podařila se mu spodní pasáž z krpálu do roviny, získal tam na mě devět desetinek. Ve druhém jsem ho malinko stáhnul, ale jen o setinky," popsal Krýzl, jenž byl po prvním kole třetí.

"Druhé kolo bylo těžké, povrch zrádný, navrchu ledovaté, ale dole se to trochu propadalo. Přesto jsem neudělal zásadní chybu a celkově bomba, jsem spokojený," uvedl Krýzl, jenž má v tomto týdnu náročný program. Před nedělním slalomem v Kitzbühelu totiž ještě absolvuje ve středu a ve čtvrtek dva závody EP v Lenzerheide.

"Raději jsem takto v závodním tempu, tak mi to vyhovuje. I když v neděli po závodě mě trošku pobolívala záda, ale pracujeme na tom, abych se bolesti zbavil," dodal 29. muž hodnocení slalomu Světového poháru.

Autor: ČTK