Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Záhrobská je po operaci. Měla nezhoubný nádor pod mozkem

Sport

  11:07aktualizováno  11:35
PRAHA - Lyžařka Šárka Záhrobská podstoupila ve středu operaci, při níž jí lékaři odstranili nezhoubný nádor pod mozkem. Nyní se čeká na histologické vyšetření nálezu. Majitelka kompletní sady medailí z mistrovství světa ve slalomu se prý už večer po zákroku cítila dobře.

Šárka Záhrobská foto: ČTK

"Byla plně při vědomí a normálně komunikovala s okolím. Všem svým fanouškům vzkázala velký dík za podporu, kterou jí vyjadřují, všem lékařům a lékařským pracovníkům pak za péči, kterou jí poskytují," uvedla v prohlášení agentura Česká sportovní, která bronzovou medailistku z olympijských her ve Vancouveru zastupuje.

Sedmadvacetiletá Záhrobská, která byla před téměř dvěma týdny hospitalizována s vážnými neurologickými problémy, se podrobila operaci na neurochirurgické klinice Ústřední vojenské nemocnice v Praze.

Lékaři David Netuka a Václav Masopust jí odstranili "nezhoubný novotvar hypofýzy v oblasti tureckého sedla". "Prognózy o termínu návratu k přípravě jsou v tuto chvíli předčasné. Stejně tak je však předčasné jakkoli revidovat plán podzimních soustředění," stojí v prohlášení.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...