Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diagnóza Shiffrinové: natržený vaz v koleni. Návrat zatím slalomářka odkládá

Sport

  18:05
VAIL - Nejlepší současná slalomářka Mikaela Shiffrinová má v poraněném koleně natržený postranní vaz. Americká lyžařka, jež chtěla získat nejen čtvrtý malý křišťálový glóbus, ale zaútočit ve Světovém poháru i na celkovou trofej, se zranila o víkendu ve švédském Aare. Diagnózu oznámila na sociálních sítích, za jak dlouho by se mohla na svahy vrátit, netuší.

Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová. foto: Reuters

„Dobré zprávy po včerejší návštěvě lékařů - žádné další zranění krom těch, o nichž už jsme věděli. Mám natržený vnitřní postranní vaz a pohmožděnou kost,“ přiblížila dvacetiletá americká hvězda, úřadující mistryně světa i olympijská vítězka ze Soči.

Rodačka z Vailu vyhrála hodnocení slalomu ve Světovém poháru v posledních třech sezonách a i nový ročník rozjela skvěle: vyhrála první i druhý závod v Aspenu, pak se ale v Aare před obřím slalomem zranila.

Pódium pro vítězky: uprostřed Mikaela Shiffrinová z USA, nalevo Švédka Frida...
Mikaela Shiffrinová v Méribelu.

Vynechala nedělní slalom, další bude následovat 29. prosince v rakouském Lienzu a pak 3. ledna v Záhřebu.

„Spousta lidí teď bude chtít předjímat, kdy se můžu vrátit na lyže a závodit. Ale já nemám věšteckou kouli,“ řekla Shiffrinová.

„Budu pracovat tak tvrdě, jak to bude možné. A uvidíme,“ dodala soupeřka Šárky Strachové. V hodnocení slalomu SP je zatím druhá, v celkovém hodnocení seriálu klesla na třetí místo.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...