Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Slavia narazí na Žilinu

Sport

  22:21
ŽILINA - Podle očekávání se s pražskou Slavií v druhém předkole Ligy mistrů utká Žilina vedená českým trenérem Pavlem Vrbou. Slovenský šampion se sice v dnešní odvetě 1. předkola s lucemburským Dudelange překvapivě trápil, ale nakonec zvítězil po přestřelce 5:4, když se trefili také oba čeští hráči domácích Pavel Devátý a Benjamin Vomáčka.

Radost hráčů Žiliny po překonání brankáře lucemburského celku F91 Dudelange. foto: ČTK

Žilina tak potvrdila výhru 2:1 ze hřiště soupeře a postoupila do dalších bojů. Se Slavií sehraje první zápas ve středu na Slovensku.

Dudelange přijelo do Žiliny oslabeno o tři defenzivní hráče základní sestavy. Dva z nich nepustil na Slovensko jejich zaměstnavatel. Lucemburští fotbalisté jsou totiž převážně amatéry a mají stále zaměstnání v jiném oboru.

Také kvůli těmto ztrátám chtěl trenér Leflochmoan vsadit na defenzivu a co nejdéle držet bezbrankový stav. Tento plán však vzal za své již po devíti minutách, když lehká Devátého střela skončila nečekaně v brance. O dvě minuty později pak Lucemburčany dorazil Lietava hlavičkou a ještě do konce první půlhodiny zvýšil na 3:0 Štyvár.

V tu chvíli se zdálo rozhodnuto, ovšem hosté nečekaně zmobilizovali síly. Di Gregório a Hammami dvěma zásahy snížili na rozdíl jediné branky. Pak sice Vomáčka hlavou opět uklidnil domácí fanoušky, ale Dudelange podruhé v zápase využilo standardní situaci a upravilo na 4:3. Oba celky se trefily ještě jednou a zápas skončil nezvykle vysokým výsledkem 5:4.

Výsledky:
MŠK Žilina - F91 Dudelange (Luc.) 5:4 (3:1)

Branky: 29. a 75. Štyvár, 9. Devátý, 11. Lietava, 64. Vomáčka - 40. Di Gregório, 50. Hammami, 72. Guthleber, 82. Lukič. První zápas 2:1, postoupila Žilina.

Sestava Žiliny: Kuciak - Pekarík, Vomáčka, Hubočan, Leitner - Štrba - Breška (46. Vladavič), Devátý, Jež - Štyvar (89. Pečalka), Lietava (60. Nemec).

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...