Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Slavia oplatila Budějovicím porážky

Sport

  22:28
PRAHA - Hokejisté pražské Slavie zvládli velmi důležitý zápas na svém ledě s Českými Budějovicemi, které porazili 6:1 a oživili své naděje na postup. Čtvrtý zápas se hraje zítra opět v Sazka Aréně.

Slavia - České Budějovice foto: ČTK

Domácí trenér Růžička výrazně zpřeházel sestavu, do níž se mu vešli také mladíci Jelínek s Borovanským, kteří odehráli většinu sezony v Havlíčkově Brodě. V brance dostal od začátku důvěru Hronek a na soupisce se po operaci ramena již objevil překvapivě také Sobotka. V úvodní třetině se jako první osmělili hosté, Gulaš v 7. minutě projel hladce obranou Slavie, ale svou akci zakončil střelou těsně nad branku.

Tato hrozba jakoby probudila v minulém utkání velmi letargickou obranu slávistů, která od té chvíle působila i za přispění vynikajícího Hronka jistým dojmem. Navíc přišlo to, co Růžičkův tým nutně potřeboval k oživení postupové naděje - vedoucí gól. Ve 13. minutě se po zblokované střele od modré snažil trefit poskakující puk Bednář, podařilo se mu posunout ho k Beránkovi, a ten bekhendovým pokusem překvapil Turka.

Slavia se dostala do sedla a navíc se k ní v závěru třetiny opět přiklonilo štěstí. Na začátku 18. minuty Hruškovi před Turkem sice utekl kotouč, ale tak šikovně, že se zatoulal k Bednářovi, který se v podobných situacích většinou nemýlí. O pouhých 38 sekund později vyřešil přečíslení dvou na jednoho parádní střelou bez přípravy Vondrka a jeho pokus také kvůli nechtěné teči Vydareného skončil v síti.

Ani ve druhé dvacetiminutovce se jinak bouřlivé publikum nenudilo. Ve 22. minutě předvedl parádní individuální akci Hruška, bekhendový pokus na jejím konci však vykryl Chábera, jenž po první přestávce nahradil v brance Turka. O chvilku později po Hronkově chybě podcenil zakončení do prázdné branky Vak a s dorážkou tak dlouho váhal, až nedokázal vůbec dostat puk za čáru, což následně potvrdil i videorozhodčí.

Ve 28. minutě vyslal hodně jedovatou ránu Hudec, ale Hronek ji skvěle zkrotil. V polovině utkání se mohli dostat hosté zpět do hry, když na ně čekala přesilovka pět na tři dlouhá 37 sekund a krátce po jejím skončení dalších 76, ovšem Mountfield dnes neměl střelecké štěstí. Ve 34. minutě pálil od modré domácí Jass, jeho rána však zazvonila pouze na levou tyčku.

Pak předvedla nádhernou akci trojice Bednář, Beránek a Hruška, jenž byl na gólové zakončení už příliš blízko Cháberovi. I přesto stihla Slavia do druhé pauzy ještě pojistit své vedení na jednoznačných 4:0, když se po vyšachování celé hostující obrany trefil se štěstím Sup.

Po gólu Rataje ve 42. minutě ze samostatného úniku už hosté očividně rezignovali a šetřili síly na další utkání. Červenka jim za pár minut přidal další ránu. Skvělé fanoušky, kteří dorazili podpořit svůj tým z jihu Čech, odměnil za neustálé povzbuzování alespoň čestným gólem v 53. minutě Vydarený.

Autor: