130 let

Fotbalisté Slavie se radují z branky Petra Jandy v zápase proti Liberci. | foto: Michal Doležal, ČTK

Slavia s odvoláním neuspěla. Bude platit

Sport
  •   21:42
PRAHA - Odvolací a revizní komise Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) na svém dnešním zasedání zamítla čtyři z pěti odvolání Slavie Praha. Slavii svaz potřestal za to, že v zápase s Libercem svévolně opustili hřiště.
Členové komise zamítli odvolání klubu proti pokutě dva miliony korun, dále jako nedůvodné zamítli odvolání trenéra Slavie Karla Jarolíma proti pokutě 100.000 korun i vedoucího mužstva Martina Lafka, jenž musí zaplatit poloviční sumu.

Komise také zamítla odvolání kapitána Stanislava Vlčka proti rozhodnutí o zákazu výkonu funkce na jeden rok nepodmíněně. Částečně vyhověla pouze odvolání hlavního pořadatele Miroslava Rýdla proti trestu zákazu výkonu funkce na dva roky a snížila mu trest na polovinu.

"Jsme přesvědčeni, že trest je neadekvátní. Nyní zvážíme další postup, s největší pravděpodobností se obrátíme na civilní soud," řekl pro webové stránky Slavie její generální sekretář Petr Doležal. Ve fotbalovém prostředí se již nelze dále odvolat.

"Věděli jsme, že porušujeme předpisy. Snažili jsme se po vyčerpání všech standardních způsobů upozornit na situaci v českém fotbale. Že na jaře nebylo vše v pořádku, dokazuje i poslední ligové kolo a náhlé rozpuštění komise delegátů i rozhodčích, ke kterému došlo nedlouho po sezoně," připomněl Doležal.
Autoři: Lidovky.cz, ČTK