130 let

Fotbalisty Slavia čeká těžký soupeř. | foto: Michal Doležal, ČTK

Slavia si zahraje proti Tottenhamu

Sport
  •   14:26
MONTE CARLO - Atraktivní a silné soupeře přidělil los 1. kola Poháru UEFA českým týmům. Sparta si zahraje proti Heart of Midlothian, Liberec čeká CZ Bělehrad, Mladou Boleslav Olympiquem Marseille a Slavii Tottenhamem, který stejně jako český klub vlastní britská společnost ENIC.

Náhradním brankářem anglického týmu je také bývalý gólman Slavie Radek Černý.  První zápas odehraje Slavia 14. září doma, odveta je na programu o dva týdny později v Londýně. Fotbalisté pražské Sparty se utkají se skotským týmem, za který nastupují čeští útočníci Roman Bednář a Michal Pospíšil.

Liberec se postaví proti Crveně Zvezdě Bělehrad, s níž prohrál v přípravě na sezonu
0:3. Tehdy ale za českého mistra nastoupili vesměs náhradníci. Dušan Uhrin mladší se bude na lavičce Mladé Boleslavi proti Olympique Marseille snažit napodobit svého otce, který před 15 lety slavný francouzský klub vyřadil.

Z kvarteta začne podle losu venku 14. září jen Mladá Boleslav, ale vzhledem ke startu dvou pražských klubů je ještě možné, že si Slavia nebo Sparta pořadatelství prvního zápasu se svým soupeřem prohodí. Odvety jsou na programu 28. září.

Autor: Lidovky.cz