Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Slavia ve Španělsku neuspěla

Sport

  22:39
SEVILLA - Fotbalisté Slavie prohráli ve svém druhém utkání v Lize mistrů na hřišti španělského týmu FC Sevilla 2:4. Po domácím vítězství nad Steauou Bukurešť zůstaly Pražanům ve skupině H tři body.

Slavia na Španěly nestačila a prohrála 2:4. foto: CRISTINA QUICLERAFP

Tvrdou lekci dostali fotbalisté Slavie Praha ve druhém zápase Ligy mistrů. V Seville prohráli 2:4, a to byl výsledek vzhledem k obrazu hry ještě hodně milosrdný. Český tým se na vlastní kůži přesvědčil o tom, že mu k evropské fotbalové elitě ještě hodně schází. Trenéra Karla Jarolíma i hráče však po utkání nejvíc mrzelo, že soupeři jeho úkol hodně usnadnili vlastními hrubými chybami.

Sevilla čtyři předcházející zápasy prohrála, což v táboře fanoušků červenobílých svádělo k dojmu, že je v krizi a že by toho Slavia mohla využít. Ale ve skutečnosti domácí na trávníku po většinu utkání jasně dominovali. Hosty předčili v rychlosti i dravosti a trestali je za školácké chyby v rozehrávce.

Slavia jako by podlehla atmosféře Ligy mistrů. Oba střední obránci Suchý a Šourek několikrát nabídli míč soupeři, ani záložníci jim úkol neusnadnili, neboť nechávali domácím hodně volného prostoru. Na mužstvu, které kvůli zraněním přišlo o několik opor, byla až příliš znát nezkušenost a Sevilla toho využila.

Dvojnásobný vítěz Poháru UEFA hýřil pohybem i technickou vyspělostí a divák musel ocenit, jak se díky bleskovým kombinacím na jeden dotek dostává do šancí. Přesto Slavia na první gól rychle odpověděla nádhernou střelou Pudila a i nástup do druhého poločasu vypadal slibně. Svěřenci trenéra Jarolíma sahali podruhé po vyrovnávací brance, ale místo toho dostali po rohovém kopu třetí gól.

Při něm se znovu ukázalo, že standardní situace soupeře Slavia momentálně nezvládá. Inkasovala z nich i ve třech předchozích zápasech a trenér si posteskl, že při nich nejsou jeho hráči dost důslední a zodpovědní. Poukázal i na to, že konkurovat klubu, který může do přestupů investovat desítky milionů eur, je pro Slavii hodně těžké, a že rozdíl musí být vidět. Připomněl, že nemá k dispozici tak silnou lavičku náhradníků, a proto je absence několika klíčových hráčů pro Slavii velmi citelná.

Prohra v Seville tak vrátila Pražany zpátky na pevnou zem, ale pro jejich hlavní cíl zase tak moc neznamená. Při reálném zhodnocení sil jednotlivých týmů ve skupině jím zůstává třetí místo a s ním spojený postup do Poháru UEFA. A to Slavia i díky prohře Steauy doma s Arsenalem zatím drží.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč