Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Slavia vyhrála, v Teplicích nastřílela čtyři branky

Sport

  19:19
LONDÝN - Pohádkový první poločas sehráli hráči fotbalové Slavie v Teplicích. Během úvodních třiatřiceti minut nasměrovaly pražský klub k hladkému vítězství dvě branky Švece a jedna Fořta.

Slávistický brankář Matúš Kozáčik. foto: Libor ZavoralČTK

V úvodu druhé půle pojistila Slavie vedení čtvrtou brankou. Teprve v závěru Teplice ožily a díky střelám Fenina a Kroupy korigovaly hrozivě vyhlížející debakl.

Díky dnešní výhře 4:2 v Teplicích se také posunula v ligové tabulce na druhé místo. Na pražského rivala Spartu ztrácí po šestnácti kolech dva body. Severočeši zůstali osmí.

Hostující kouč Karel Jarolím jen těžko dával dohromady sestavu. Ke dlouhodobě zraněným Suchému, Jandovi a Janu Vorlovi přibyli z posledního zápasu Hrdlička, Urbánek i Kalivoda a navíc s angínou ulehl do postele kapitán Lukáš Jarolím.

Z teplické sestavy vypadl již v šesté minutě pro svalové zranění Dort a než za něj přišel Verbíř, hosté přesilovku využili. Po levé straně unikl Švento, přetáhl centr na druhou stranu na Krajčíka, ten vrátil míč před branku a Fořt ho přiťukl nabíhajícímu Švecovi. Fotbalista, který se vrátil na trávník po otřesu mozku, tak zaznamenal svoji premiérovou ligovou trefu.

Domácí se snažili o rychlé vyrovnání, ale hostující obrana byla proti. Střelu domácího kanonýra Džeka zblokoval Latka. Slávisté se snažili najít klíč k překonání teplické sezony průniky po stranách Šventa a Krajčíka a jejich následných centrech. Tepličtí postupně získali tlak, ale hosté čekali na jejich chybu a možnost rychlého brejku.

Ve 28. minutě unikl Švento a jeho ránu s námahou Poštulka vyrazil na roh. Ten posadil Dočkal na hlavu Švece, který podruhé rozvlnil síť. K.o. zasadil Teplicím o dvě minuty později Fořt. Po průniku a přesné přihrávce Vlčka nedal přesným volejem z 18 metrů Poštulkovi šanci a na svého spoluhráče z útoku se dotáhl sedmou brankou v ročníku.

Po změně stran si domácí fotbalisté sice vytvořili ve středu hřiště převahu, ale v koncovce nebezpeční nebyli. Naopak v 56. minutě unikl po pravé straně Krajčík, na jeho centr si naběhl Dočkal, který napřed nastřelil domácího Hunala, ale odražený míč bez problémů dopravil do Poštulkovy branky. Na to pískotem reagovali diváci, protože na půlící čáře zůstal ležet Valenta a situaci neunesl ani kouč Mareček, jenž musel za protesty do hlediště.

Dosud nejlépe střílející tým soutěže byl v koncovce hodně neškodný a prosadil se až v 77. minutě. Aračič pozapomněl na Džeka a jeho přízemní centr protlačil pod Kozáčikem do hostující sítě Fenin. V závěru ještě korigoval výsledek po nedůslednosti hostů střídající Kroupa.

FK Teplice - Slavia Praha 2:4 (0:3)
Branky: 77. Fenin, 84. Kroupa - 7. a 29. Švec, 33. Fořt, 57. Dočkal. Rozhodčí: Damková - Zlámal, Novák. ŽK: Hunal, Doležal - Aračič, Švento, Latka, Dosoudil. Diváci: 3682.
Teplice: Poštulka - Valenta (65. Stožický), Lukáš, Hunal, Klein - Doležal, Dort (8. Verbíř), Sabou, Jirsák - Fenin (79. Kroupa), Džeko. Trenér: Mareček.
Slavia Praha: Kozáčik - Hubáček, Latka, Dosoudil, Aračič - Krajčík, Dočkal (90. Vácha), Švec, Švento - Vlček (81. Gaúho), Fořt (87. Necid). Trenér: K. Jarolím.

 

Autoři: ,