Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Slávie vyrovnala finálovou sérii

Sport

  19:41
Praha - Hokejisté pražské Slavie porazili v dnešním druhém finálovém utkání extraligy Spartu 2:1 a vyrovnali stav série na 1:1. Obě branky slávistů padly v první třetině, vstřelili je Sup a Vondrka, v 52. minutě snížil Marek. Třetí zápas se bude hrát ve čtvrtek v T-Mobile Areně na Výstavišti.

Marek a Vlasák foto: ČTK

Hokejisté pražské Slavie dnes zopakovali výkon z prvního finálového zápasu extraligového play off, ovšem s tím rozdílem, že tentokrát už vedení nepustili. Spartu porazili 2:1 a vyrovnali stav duelu o titul na 1:1 na vítězné zápasy. Série pokračuje třetím zápasem ve čtvrtek na ledě Sparty.

Hráči jejího soka dnes ani na ledě nestihli být nejistí po svém nedělním selhání, jímž pár minut před koncem přišli o vedení 3:1 a o téměř jistou výhru. Neplynulo ani pět minut a radovali se z úvodního gólu. Na trestné lavici v tu chvíli seděl Straka, kterého trenéři pozvedli do druhého útoku, když Bednář zpoza branky parádně přichystal puk mezi kruhy Supovi a ten se trefil do horního rohu branky bezmocného Břízy. Byla to třináctá přesilová
hra ve finále a první proměněná. Domácí se utvrdili v tom, že jejich nedělní jizva na psychice se zhojila, a dál svého soupeře převyšovali. A ještě do konce první třetiny své vedení
zdvojnásobili. Skvěle hrající Divíšek se protáhl jako úhoř do útočného pásma a přihrál do jízdy Vondrkovi, který rychlou střelou k tyči vsítil svůj první gól v play off. Na lepší moment si jej nemohl zřejmě našetřit.

Později se ukázalo, že byl dokonce vítězný. Sparťané se těžko vyrovnávali s těsnou osobní obranou, jen Kratěna s Hlinkou se občas technicky dokázali zbavit protihráče. Tak jako v polovině zápasu při svém oslabení, jenže první z nich sám před Fraňkem neprostřelil
gólmana mezi nohama. Na druhé straně si zoufal Duda. Dvakrát mu zbývalo překonat jen Břízu, ale ani jednou neuspěl. Přitom při druhém pokusu mu Divíšek, který dnes poprvé
v play off připomínal toho hráče, jenž přišel do Slavie z mistrovských Pardubic, předložil puk pár centimetrů od volné branky. Bříza ale stihl bleskově přesunout beton.

Sparťané se pak snažili rozepsat stejný příběh jako v prvním zápase. Z nenápadné akce se totiž nad Fraňkovu lapačku trefil Marek a do té doby poddajní hosté začali řádit. Kouč Výborný v závěru nasazoval prakticky už jen elitní dva útoky a jeho tým získal na ledě navrch. Jenže obrana soupeře se spolehlivým Fraňkem odolávala.

Gólman červenobílých nastavil proti Markově dělovce lapačku a Tonovu nepovedenou střelu ztlumil betonem. Sparťané v závěru ještě mohli děkovat nerovnému ledu, který způsobil, že Supova přihrávka před prázdnou klec přeskočila Bednářovu hokejku. Po dvou zápasech je bitva o krále Prahy i celého českého hokeje nerozhodná.
Autor:
Témata: T-Mobile Arena, Praha

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!