Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

13:23
Češi se drží v hlavním pelotonu od dvacátého do čtyřicátého místa.
13:23
Hoffmann vede i po deseti kilometrech.
13:11
Prvních pět kilometrů je za námi. Vede Rakušan Hoffmann. Češi: Koukal 13., Kožíšek 15., Magál 28., Šperl 50.
13:04
Zdá se že závodníci obuli rychlé lyže. Kanaďan Babikov teď nevybral zatáčku a úplně vypadl mimo trať. Zlomil hůlku a chvíli mu trvalo, než se zvedl.
12:59
Vrchol šampionátu je tady. Závod na 50 kilometrů je připraven ke startu. Velkou novinkou bude možnost si během závodu přezout lyže.
09:37
Liberec dnes čeká už jen maraton mužů na 50 kilometrů a po něm slavnostní zakončení.
Pogram: 13:00 běh muů na 50 km volnou technikou, 16:00 slavnostní zakončení.
19:32
České družstvo obsadilo v závěrečném závodu skokanů na lyžích na mistrovství světa v Liberci páté místo. Zlato dnes na Ještědu získali favorizovaní Rakušané před Norskem a Japonskem.
15:45
Osmé místo obsadil Pavel Churavý v závěrečném závodu sdruženářů na světovém šampionátu v Liberci. Mistrem světa se dnes stal Američan Bill Demong. Druhý skončil Němec Björn Kircheisen a třetí Francouz Jason Lamy Chappuis.
14:27
Polská běžkyně na lyžích Justyna Kowalczyková vyhrála na mistrovství světa v Liberci maraton na 30 kilometrů volně a týden po triumfu ve skiatlonu získala v areálu ve Vesci druhé zlato. Stříbro vybojovala Ruska Jevgenija Medvěděvová, bronz brala Valentina Ševčenková z Ukrajiny. České reprezentantky skončily mimo elitní třicítku.
13:36
Dvanácté místo obsadil Pavel Churavý jako nejlepší z českých sdruženářů ve skocích na velkém můstku v závodu jednotlivců na světovém šampionátu v Liberci, který odpoledne vyvrcholí během na 10 km volnou technikou. Churavý skočil 122,5 metru a na vedoucího Francouze Jasona Lamyho Chappuise (131 m) před během ztrácí v přepočtu minutu a tři vteřiny.
12:40
Nepříznivé povětrnostní podmínky přerušily skokanskou část individuální závodu sdruženářů na mistrovství světa v Liberci. Jury ji nejprve nechala opakovat poté, co odskákalo čtrnáct závodníků. Po dalších 29 pokusech soutěž přerušila znovu a po poradě rozhodne, jaký bude další osud závodu. Na Ještědu se točí vítr a navíc začalo sněžit.
08:04
Poslední závody běžkyň, skokanů a sdruženářů má dnes na programu mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci. V neděli pak napíše tečku za šampionátem "královský" maraton mužů na 50 kilometrů volnou technikou, v němž se však možná neobjeví česká jednička Lukáš Bauer. Ženy dnes poběží rovněž svůj nejdelší závod na 30 kilometrů volnou technikou, start je ve 13:00. Sdruženáře čeká individuální soutěž na velkém můstku s odpoledním desetikilometrovým během a skokani se od 16:00 představí v týmovém závodě na velkém můstku.
18:31
Druhé kolo bylo zrušeno. Vítězem se stává Švýcar Andreas Küttel. Koudelka je devátý.
18:28
Jury znovu zasedá. V Liberci hustě sněží.
18:22
Druhé kolo běží, ale počasí je opět pod psa.
18:17
Druhé kolo soutěže skokanů na velkém můstku na mistrovství světa v Liberci se bude celé opakovat. Důvodem bylo výrazné zhoršení počasí. Jury o tom rozhodla ve chvíli, kdy na věži zůstalo posledních sedm skokanů. Těm dnes v závěru soutěže ztížilo roli především husté sněžení. Soutěž byla přerušena poté, co švýcarský olympijský šampion Simon Ammann, osmý po prvním kole, skočil pouhých 110 metrů.
14:48
Český finišman se dva kilometry před cílem posunul před Američana Neewella.
14:42
Norsko vítězí, Německo bude druhé. Bronz berou Fini. Češi jsou třináctí.
14:40
Sledujeme taktickou bitvu na čele závodu Němec Teichmann tempo a Nor Northug se ho drží. Při nájedzdu na stadion ale Nor doslova ulétl a Němce nechal daleko vzadu.
14:35
Jsou před námi poslední tři kilometry, v pořadí se nic nemění. Finsko zřejmě bude brát bronz. O zlato se utká Německo a Norsko.