130 let
Šárka Pančochová.

Šárka Pančochová. | foto: Reuters

Slopestyle bude na hrách v Soči novým olympijským sportem

Sport
  •   22:12
DURBAN - Do programu zimních olympijských her dnes přibyla disciplína slopestyle na lyžích i na snowboardu, na němž je Šárka Pančochová úřadující vicemistryní světa. Zařazení atraktivní freestylové disciplíny a nově i paralelního slalomu speciál na snowboardu od her 2014 v ruském Soči dnes schválil výkonný výbor Mezinárodního olympijského výboru na zasedání v Durbanu.

V Soči budou poprvé o olympijské medaile soupeřit muži i ženy v disciplíně plné skoků, triků a přejezdů po zábradlí na vymezené trati. A právě v ní si dvacetiletá česká snowboardistka letos v lednu ve španělské La Molině vyjela stříbro.

"Určitě bych slopestyle na olympiádě přivítala a měla bych radost, protože jsem v slopestylu lepší než v U-rampě," řekla Pančochová po světovém šampionátu.

MOV už v dubnu v Londýně přijalo do programu ZOH pět nových disciplín - ženské skoky na lyžích, smíšenou štafetu v biatlonu, soutěže družstev na saních a v krasobruslení a lyžařské závody v U-rampě. Slopestyle i paralelní slalom mužů i žen byly poslední, které hry za tři roky v Soči obohatí.

Hlavním bodem zasedání MOV v jihoafrickém Durbanu bude středeční volba dějiště zimních olympijských her pro rok 2018. Ucházejí se o ně Mnichov, jihokorejský Pchjongčchang a francouzské alpské město Annecy.

Autor: ČTK