130 let

Slovenský hráč Vratislav Greško (vpravo) a Salgádo ze Španělska v odvetnému utkání baráže o postup na mistrovství světa ve fotbale | foto: ČTK

Slováci remizovali, ale nepostoupili

Sport
  •   22:01
BRATISLAVA - Slovenští fotbalisté na rozdíl od českých reprezentantů na mistrovství světa v Německu nepostoupili. V odvetě baráže kvalifikace remizovali v Bratislavě se Španělskem 1:1 a po prohře v Madridu v prvním zápase 1:5 se radují jejich soupeři.

Slovenští fotbalisté na rozdíl od českých reprezentantů na mistrovství světa v Německu nepostoupili. V dnešní odvetě baráže kvalifikace remizovali v Bratislavě se Španělskem 1:1 a po prohře v Madridu v prvním zápase 1:5 se radují jejich soupeři.

Oba týmy nastoupily v hodně odlišných sestavách, než jaké proti sobě stály v sobotu. Trenér Dušan Galis, který kvůli trestu za vyloučení nemohl na lavičku, vyměnil tři hráče, jeho španělský protějšek dokonce čtyři. V domácí sestavě si odbyl reprezentační debut slávista Matej Krajčík. Byl to on, kdo připravil největší slovenskou šanci prvního poločasu pro Németha, ale útočník Middlesbrough v ideální pozici deset metrů od branky mezi tyče nezamířil.  Povedlo se to až pět minut po přestávce Hološkovi, který přišel na hřiště po změně stran. Liberecký útočník trefil v běhu ze šestnácti metrů míč, který před Vittekem ukopl španělský obránce.

Hosté si sice do Bratislavy přivezli čtyřbrankový náskok, ale znovu se snažili útočit. Raúl po chybě obrany sám před Čontofalským neuspěl. Přesto Španělé neprohráli. Po Morientesově křížné přihrávce před odkrytou vyrovnal prvním reprezentačním gólem Villa z Valencie.

Zázrak, v nějž podle svých slov věřil kouč Galis, se nestal a Slováci vypadli. Přesto je fanoušci na vyprodaném Tehelném poli odměnili za jejich první vystoupení v baráži o šampionát potleskem.

Výsledek:
Slovensko - Španělsko 1:1 (0:0)
Branky:
50. Hološko - 71. Villa. Rozhodčí: Merk (Něm.).
Diváci: 30.000.
První zápas 1:5, postoupilo Španělsko.

Sestavy:
Slovensko:
Čontofalský - Zabavník, Škrtel, Kratochvíl, Ďurica - Krajčík, Hlinka, Hodúr (46. Hološko), Greško (78. Čech) - Németh (83. Fodrek), Vittek. Trenér: Galis.

Španělsko: Casillas - Salgado, Puyol, Ibaňez, López - Vicente, Xabi Alonso, Baraja, Xavi - Torres (62. Villa), Raúl (65. Morientes). Trenér: Aragonés.