Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Slovácko po sedmi letech opouští ligu

Sport

  20:01
PRAHA - Fotbalisté Slovácka po sedmi sezonách sestupují z první ligy. I teoretickou šanci na záchranu zmařila prohra 0:2 v Plzni. Ve hře o sestup je ještě trojice Zlín, Olomouc, Příbram.

Brankář Slovácka Petr Drobisz foto: ČTK

Hosté ze Slovácka působili v Plzni už hodně odevzdaným dojmem. Trenér Malura ani nepostavil některé opory, jako by už chtěl testovat mužstvo pro budoucnost. Domácí toho dokázali využít a jednadvacetiletý útočník Tomáš Krbeček dvěma góly během úvodních deseti minut poslal hosty do druhé ligy.

Radost z udržení dnes mohli na trávníku společně oslavit fotbalisté Kladna a Mostu. Stačila jim k tomu remíza, o níž se v týdnu tolik spekulovalo, až ji sázkové kanceláře přestaly přijímat. Prognózy se naplnily a oba týmy dovedly zápas k nerozhodnému výsledku 2:2. Domácí, kteří na svém stadionu nevyhráli už šest měsíců, dvakrát vedli zásluhou Kousala a Šelichy, ale Mendy a Pešír se postarali o vyrovnání.

Stejně dopadl i zápas v Teplicích, kde sestupem ohrožená Sigma Olomouc také dvakrát zlikvidovala náskok domácích. Ti v bleskovém úvodu vedli zásluhou Dorta a po Melinhově vyrovnání je znovu posadil na koně bosenský útočník Džeko svým třináctým ligovým gólem. Ale ani to nestačilo a Schulmeister zachránil bod. Chybou mu k tomu pomohl brankář Dvořák, který po zranění Belice musel nastoupit ke své ligové premiéře.

Zlín získal body v Českých Budějovicích
O udržení bojující Zlín v sobotu porazil České Budějovice 2:1, když vítězný gól vstřelil tři minuty před koncem náhradník Dian. Zato v Jablonci bylo dnes až příliš vidět, že ani domácím, ani Brnu už o moc nejde. Po bezstarostném průběhu hosté vyhráli 1:0, ale střelec vítězného gólu Luděk Zelenka si den pokazil vyloučením za protesty.

Fotbalisté Mladé Boleslavi dál promlouvají do boje o titul. Porazili Baník Ostrava 2:0 brankami Poláčka a Kysely, bodově se dotáhli na druhý Liberec a na vedoucí Spartu jim chybí jen bod. Hráči se netajili tím, že si v pondělní dohrávce na Letné budou přát remízu. Zápas Příbram - Slavia začne ve 20:15 a v pondělí od 17:15 je na pořadu utkání o první místo mezi Spartou a Libercem.

Autoři: ,