Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Slovák při zápase v NHL skoro vykrvácel

Sport

  11:06
BUFFALO - Slovenský hokejový útočník Richard Zedník přišel málem v zámoří o život. Hrůzyplný okamžik přišel ve třetí třetině, kdy hokejistovi nešťastně rozřízl jeho spoluhráč Olli Jokinen krk bruslí. Zedník málem vykrvácel, teď už je však v pořádku.

Zedník, NHL. foto: ČTK

Zedník okamžitě zamířil na střídačku, zatímco na ledě za ním zůstával dlouhý červený pás. Lékaři jej eskortovali do kabiny, kde mu poskytli první pomoc, následně Zedník putoval do nemocnice, kde se podrobil operaci. Při ní mu lékaři uzavřeli hlubokou ránu na pravé straně krku, podle ošetřujících doktorů bude v pořádku. "Operace byla úspěšná, teď v nemocnici odpočívá," uvedl později mluvčí floridského celku Brian Goldman.


Utkání bylo po děsivé scéně na patnáct minut přerušeno, pak se ale přeci jenom dohrálo. "Ale na hokej jsem už nedokázal vůbec myslet. Byla to moje brusle, chtěl jsem s Richardem do nemocnice," řekl Jokinen. Otřesen byl také Tomáš Vokoun, který vítězství Buffala 5:3 sledoval jen jako náhradník a viděl tak přijet zraněného Zedníka na střídačku. "Je to můj kamarád a moc si přeju a věřím, že bude v pořádku. Viděl jsem ho na nosítkách a byl jsem z toho vedle," přiznal Vokoun. Celá událost otřásla i týmem Buffala. "Absolutně bych pochopil, kdyby chtěli zápas předčasně ukončit," řekl trenér Sabres Lindy Ruff.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...