Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Slovensko-polské bitvy v Oktagonu. Bude na Mikuláše nadělovat Pirát, nebo tichý Bryczek?

OKTAGON MMA foto: czechfighters.cz

V úterý představil Oktagon MMA svůj podzimní program. Většinu fanoušků i novinářů zajímal především duel Karlose Vémoly s Vaškem Mikuláškem, ke kterému dojde na turnaji Oktagon 17 až 17. října v Brně. Nesmírně zajímavá bitva se ale uskuteční o šest týdnů později, na devatenáctém galavečeru této organizace 5. prosince na Slovensku.
  7:09

Česko-slovenská scéna MMA momentálně patří Oktagonu. Ta polská dlouhodobě extrémně silné KSW, v Rusku pak stále více vládne RCC. Tyto pořádky se ale brzo mohou trochu změnit. Respektive může dojít k zajímavým střetům těchto promotérských obrů.

Dvojice Poláků Mateusz Legierski a Robert Bryczek sice odstartovala kariéry v menší PLMMA, ovšem v posledních měsících o sobě dávají vědět právě v Oktagonu (a po očku je sledují také v KSW).

OKTAGON MMA
OKTAGON MMA

Prvně jmenovaný bijec z lesů v okolí Koniakowa zatím mezi profíky neprohrál a nahání slovenskou hvězdu Lajoše Kleina, který má na své pažbě už dva polské skalpy. Není to tak dávno, co si návštěvu Prahy zpříjemnil podpisem manažerské smlouvy s právníkem Michalem Dittrichem, stojícím třeba i za dvojicí Karlos Vémola – Michal Martínkem. A mužem, který se chce v bojových sportech angažovat více než jen právním servisem zápasníkům.

A česko-polská spolupráce při nahánění slovenských rivalů pak zafungovala natolik, že si aktuální zastávku v české metropoli protáhl také třicetiletý Robert Bryczek, aby učinil stejný krok, jako jeho o šest let mladší kamarád.

Fanoušci se mají rozhodně nač těšit. Zatímco Legierski je věčně usměvavé sluníčko, Bryczek emoce příliš najevo nedává. Alespoň na oficiálních akcích. Důkaz? Ona tiskovka v hotelu Pyramida.

Zatímco jeho rozverný protivník Samuel „Pirát“ Krištofič, který se zkoušce v Undegroundu vrací plnohodnotně do oktagonu po více jak roce, s mikrofonem (teda ve chvíli, kdy si půjčil funkční od vedle sedícího podobně nastaveného Mikuláška) předváděl své obvyklé hříčky, Bryczek nehnul brvou.

„Zápas s Čepem v hlavě nemám. Já tam nemám nic, vzduchoprázdno. Mám tam zápas s Robertem, soustředím se jen na něj. Beru to tak, že až ho porazím, budu moct jít rovnou o titul. Získám pás ve velteru (od 77 kg) a pak se uvidím,“ zareagoval na otázku z publika.

Odpověď naprosto klidného rodák z Bielska Bialy? „Myslím, že by měl přestat plánovat, co bude po našem zápase.“

Robert: „Já myslím, že by Pirát měl přestat plánovat, co bude po našem zápase.

Pirát: „Já si dělám plány až po zápase. Já už jsem v hlavě po zápase. Vzduchoprázdno, jak jsem řekl.“

Robert: „Jen ve tvé hlavě.“

Pirát: „Moje vzduchoprázdno tomu nerozumí… Jo tak, vždyť není, jasně, zápas je před námi.“

Zatímco se celý sál bavil, a to včetně jeho polského manažera Amadeusze Rybicy, Bryczek seděl nehnutě a upřeně se díval před sebe. Vlastně jediný úsměv během více než dvouhodinové tiskovky na jeho tváři zahrál až poté, co při staredownu od sebe odtrhli s Kristofičem své pohledy.

A i z něj muselo zamrazit… „Je to fakt těžký soupeř na rozjezd po takto dlouhé době,“ uznal poté také sám slovenský „Pirát“.

Postará se česko-polská manažerská klika Dittrich-Rybica o porážky slovenských hvězd? Jako první dostane šanci už přesně za dva měsíce Bryczek, který v Oktagonu zapsal dvě výhry – včetně té nad titulovým vyzývatelem Davida Kozmy Matém Kerteszem – a jednu prohru.

Jak tahle „Mikulášská nadílka“ dopadne?

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...