Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Slovenský debakl. České florbalistky rozdrtily na MS své východní ‚sestry‘ 19:3

Sport

  18:45
neuchatel - České florbalistky rozdrtily na mistrovství světa v Neuchatelu Slovensko 19:3, zajistily si druhé místo v základní skupině B a přímý postup do čtvrtfinále. V něm je v pátek čeká vítěz souboje mezi Austrálií a s největší pravděpodobností Polskem.
ilustrační snímek

ilustrační snímek foto: instagram.com/slovakfloorballReprofoto

VIDEO: Ostuda na florbalovém MS. Pořadatelé Slovenkám pustili českou hymnu

Slovenky vedené českým trenérem Michalem Jedličkou budou hrát ve středu v předkole play off s Dánskem.

Na kanonádě favoritek se podílela pěti brankami Michaela Mlejnková, která tak vytvořila český rekord na MS. 

Hattrick zaznamenaly také Nela Kapcová a Tereza Urbánková. 

Češky si proti Slovensku připsaly nejvyšší výhru v historii a překonaly výsledek z dosud jediného souboje na světových šampionátech z roku 2011 ze St. Gallenu, kde vyhrály 15:1.

České hráčky nastoupily s černými páskami, kterými vyjádřily soustrast rodinám obětí úterní ranní střelby v ostravské nemocnici.

Do branky se postavila poprvé Příleská poté, co v duelech s Lotyšskem (14:2) a se Švédskem (2:10) chytala Christianová.

Slovenky držely bezbrankový stav do čtvrté minuty, kdy po kombinaci s Martinákovou překonala brankářku Krištofovou Kapcová. Rozjela tím kanonádu, po které výběr trenéra Saschy Rhynera vyhrál úvodní dějství 8:0.

První gól na mistrovství světa v kariéře oslavila Beránková, trestné střílení při vlastním oslabení proměnila Ratajová, potom se znovu prosadila Kapcová a hattrick stihla mezi mezi 13. a 18. minutou Mlejnková. Mezitím se trefila i Řepková.

V druhém dějství se nejdříve prosadila proti střídající Dupčákové Urbánková a za stavu 9:0 se radovaly i Slovenky. 

Skrytá střela Ďuríkové z dálky přes clonu sebrala Příleské nulu. V 26. minutě zajistila dvouciferný stav opět Urbánková, ale prosazovaly se i soupeřky.

Paulína Hudáková ještě trefila tyč, ale vzápětí už skórovala její sestra Kristína. V polovině utkání dovršila hattrick Kapcová, Slovenky sice snížily díky Paulíně Hudákové, ale desetigólový rozdíl do druhé pauzy zařídily Plášková a čtvrtou brankou v duelu Mlejnková.

V závěrečném dějství se prosadila ve vlastním oslabení Šupáková a oslavila v osmém utkání v reprezentaci první gól. Výsledek ještě zvýraznily Ratajová, Krupnová, pátým gólem Mlejnková a Plášková s Urbánkovou.

Skupina B:

Česko - Slovensko 19:3 (8:0, 5:3, 6:0)
Branky a nahrávky:
4. Kapcová (Martináková), 7. Beránková (Krupnová), 9. Ratajová z tr. střílení, 12. Kapcová (Ratajová), 13. Mlejnková (Martináková), 15. Mlejnková (Koníčková), 17. Řepková (A. Bočanová), 18. Mlejnková (Martináková), 23. Urbánková (Ratajová), 26. Urbánková (Ratajová), 30. Kapcová (Martináková), 30. Plášková (A. Bočanová), 39. Mlejnková (Koníčková), 48. Šupáková (Řepková), 52. Ratajová (Krupnová), 56. Krupnová (Ratajová), 57. Mlejnková (Martináková), 58. Plášková (Kubečková), 60. Urbánková (Ratajová) - 24. Ďuríková, 29. K. Hudáková (Šidlová), 30. P. Hudáková (M. Šponiarová). Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (oba Fin.). Vyloučení: 2:1. Bez využití. V oslabení 1:0. Diváci: 512.
Sestava Česka: Příleská - Jiráková, Beránková, Frantíková, Šupáková, Paloncyová, Koníčková, Kotzurová - Urbánková, Krupnová, Ratajová - A. Bočanová, Plášková, Řepková - Kapcová, Martináková, Mlejnková - Kubečková, Hanzlíková.

19:30 Švédsko - Lotyšsko

Tabulka:

1.Švédsko220033:34
2.Česko320135:154
3.Slovensko310211:472
4.Lotyšsko20027:210
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!