Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Slovenský tisk: Byla to hanba a debakl!

Sport

  11:13
Bratislava - "Češi nás vycvičili! Byli ve všem jasně lepší a Slováci doplatili na zbabělou taktiku, když nastoupili se sedmi obránci a bez konstruktivního středopolaře," píše nejčtenější slovenský deník Nový čas. Nad prohrou slovenské fotbalové reprezentace s Čechy "pláčí" i ostatní noviny.

Libor Sionko se raduje z prvního gólu foto: Samuel Kubáni ČTK

Bezradné Slovensko nezvládlo derby, debakl a hanba. Těmito slovy slovenská média charakterizovala prohru fotbalistů s českými soupeři. Ti ve středu zvítězili v kvalifikačním utkání o postup na ME na bratislavském Tehelném poli 3:0.

"Slováci ještě stále nedostihli českého fotbalového bratra," konstatoval v dnešním vydání deník Sme. Česká hra měla podle novin fazónu hodnou desátého mužstva světa a Češi prý rozebrali Slováky "do posledního šroubku".

Nejčtenější slovenský deník Nový čas dodal, že soupeř Slováků převýšil domácí ve středu pole a v druhém poločase se rozběhl do evropských obrátek, dodal autor článku.

Měl to být zápas, o kterém sní děti, když začínají s fotbalem, konstatoval Šport. "Ale nakonec bylo všechno úplně jinak. Slovenské mužstvo vedené trenérem Dušanem Galisem na Česko zatím nedorostlo," uvedl deník. "Po Španělech nás vysvlékli do naha i naši západní sousedé," připomenul list loňskou prohru Slovenska v barážovém dvojzápasu o postup na mistrovství světa v Německu, když slovenští hráči prohráli v Madridu 1:5.

"Hladkou výhru hostujících fotbalistů málokdo čekal," píše s menšími emocemi deník Pravda. Za strůjce úspěchu Čechů označil zejména střelce dvou úvodních gólů Libora Sionka.

Hospodárske noviny označily prohru Slováků za návrat do fotbalové reality. "Naši fotbalisti se opět zalekli silného českého týmu, který je pořádně vyškolil," tvrdí deník. Galisova defenzivní taktika byla podle autora článku chybná a rozhodlo se v záloze. "I po odchodě hvězd Pavla Nedvěda a Karla Poborského patří střed pole k výstavní skříni českého fotbalu," píší noviny.

Autoři: ,