Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Šmicer: Měla by to být radost

Sport

  11:24
PRAHA - Až při čtvrtém zápase v Lize mistrů využije Slavia zkušenosti šampiona. Proti Arsenalu je na trávník přinese Vladimír Šmicer (34). Do nejprestižnější klubové soutěže se vrátí poprvé od památného istanbulského finále, v němž vyválčil s Liverpoolem trofej pro vítěze.

Vladimír Šmicer foto: Petrášek RadekČTK

Cítíte se na základní sestavu?
Týden trénuju s míčem, ale dva měsíce jsem nehrál pořádný zápas. Doufám, že ta noha vydrží. Nemůžu říct, že je to stoprocentní.

Kdy se rozhodnete, jestli to zkusíte od začátku?
Pokud to trenér po mně bude chtít, tak určitě neodmítnu.

Nemrzí vás, že se nepotkáte s Tomášem Rosickým?
Víme, že je to kvalitní hráč. Takže mě to tolik mrzet nebude. Jinak souhlasím, že by to pro diváky bylo atraktivní.

Může vám absence dalších opor dodat víc sebevědomí?
Je to lepší. Vzpomínky na sedmigólovou porážku nebudou tolik v hlavách. Snad nás to může trochu uklidnit. Sedmigólový rozdíl mezi oběma týmy není.

Předpokládal jste, že by Arsenal šetřil tolik stabilních hráčů?
V Anglii se to stává často, trenér Wenger si to umí spočítat. Viděl jsem je před týdnem v Ligovém poháru. V Sheffieldu vyhráli s přehledem 3:0 a to jim chybělo hned sedm hráčů. Z toho vyplývá, že i lavičku mají kvalitní.

Máte recept, jak na ně vyzrát?
Dobře bránit, nenechat je hrát jeden na jednoho. Z naší strany musíme spoléhat, že využijeme standardku, nebo soupeř udělá chybu. I to se přece může stát. Pokud chceme vyhrát, tak musíme všichni podat životní výkon. A ještě mít štěstí. Takové zápasy se hrají dobře. Měla by to být radost, ale ne tak jednostranná jako před dvěma týdny.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...