Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Šmicer: Reprezentaci jsem nezabalil

Sport

  10:25
BORDEAUX/PRAHA - Blýskání na lepší časy? Není většího smolaře mezi českými fotbalisty. Kvůli zranění přišel Vladimír Šmicer o MS v Německu, následně promarodil i podzimní část francouzské ligy. Když se v lednu po dlouhé době na trávníky vrátil, natáhl si sval. A aby toho nebylo málo, minulý týden jej zmohla angína.

Vladimír Šmicer foto: Petrášek RadekČTK

Ve středu se ale stal menší „zázrak“. Záložník Bordeaux vyběhl k utkání Poháru UEFA proti Pamploně. „Nečekal jsme to, ale o to víc jsem si zápas užil,“ hlásil Šmicer včera do telefonu.

LN Jak jste se na hřišti cítil?
Celý minulý týden jsem ležel v posteli s angínou, takže to nebylo nic lehkého. Za poslední tři týdny jsem absolvoval jen dva lehké tréninky před Pamplonou. Nakonec jsem se „kousnul“, ale abych dal gól nebo předvedl nějakou velkou věc, na to ještě není.

Byl jste překvapený, když vás trenér zařadil do sestavy?
Určitě. Nečekal jsem to, vždyť jsem byl nemocný... Měl jsem ale velkou chuť hrát, nenapadlo mě, že bych odmítl. Potřebuju se dostat do zápasového rytmu, hlavně pak musím pořádně potrénovat. Hrát bez tréninku nejde donekonečna.

Věříte, že už jste si smůlu vybral?
Je to moje velké přání, za poslední dobu jsem si užil smůly až dost. Musí se to otočit. V pátek přestanu brát antibiotika, do odvety s Pamplonou bych měl být naprosto fit.

Jak se v Bordeaux tvářili na bezbrankovou remízu se Španěly?
Nemůžeme být spokojení, ale je to pohár. Musíme si ale přiznat, že teď je lehkým favoritem soupeř. Stačí mu vyhrát o gól.

Pokukujete po návratu do reprezentace?
Jó comeback, moc bych si ho přál. Musím ale být zdravý, aby mě mohl pan Brückner vidět. Pak se uvidí, jestli mě bude potřebovat. Musím ale hrát pravidelně, dostat se do formy. Pak rád přijedu. Snad se teď všechno obrátí k lepšímu.

Trenér Brückner o vás hezky mluví, neustále opakuje, že s vámi počítá...
Vím, je to příjemné. Ale přece jen, dlouho jsem za národní tým nenastoupil.

Kontaktoval vás Brückner v poslední době?
Mluvíme spolu často, naposledy v lednu. Byli jsme dokonce domluveni, že pokud budu zdravý, přijedu na přátelák s Belgií. Že se uvidí, jak na tom jsem. Bohužel jsem si natáhl sval, pak mě skolila nemoc.

Dali jste si jiný termín návratu?
Ne, všechno bude záležet na mně, jak se mi povede. Na druhou stranu si myslím, že mě trenér dobře zná, ví, že pokud budu v dobré formě, nemusím nastupovat od začátku. Věřím, že můžu mančaftu ještě něco dát. Chuť mám velkou, ještě jsem to nezabalil.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!