Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Smolař: Uklouzl, fauloval a byl po 12 vteřinách od výkopu vyloučen

Sport

  12:06
RIO DE JANEIRO - VIDEO Pouhých 12 vteřin vydržel na hřišti ve víkendovém derby brazilské ligy mezi Cruzeirem a Belo Horizonte domácí útočník Zá Carlos. Šestadvacetiletý fotbalový cestovatel fauloval osm vteřin po rozehrání utkání protihráče a musel se pakovat ze hřiště. Vytvořil tak světový rekord v ne příliš oblíbené disciplíně. Oslabené Cruzeiro utkání prohrálo 0:3.

Nešťastný Zé Carlos nevěří svým očím (v modrém vpravo). foto: Lidovky.cz

Už po 12 sekundách skončil pro útočníka Zé Carlose zápas brazilské fotbalové ligy. Útočník Cruzeira si vysloužil červenou kartu v rekordním čase za to, že hned v úvodu nedělního utkání s Atlétikem Mineiro udeřil v souboji o míč loktem protihráče do obličeje.

PODÍVEJTE SE NA INKRIMINOVANÝ OKAMŽIK ZDE:

Vyloučený hráč se po zápase kál a ujišťoval, že nefauloval Renana úmyslně. "Uklouzl jsem a snažil se udržet míč. Otočil jsem se a rukou ho praštil do tváře. I když jsem se omluvil, dostal jsem červenou," posteskl si Zé Carlos novinářům. "Musím se omluvit fanouškům," dodal útočník, jehož tým prohrál v derby dvou rivalů z Belo Horizonte 0:3.

Cruzeiro nastoupilo s řadou náhradníků, protože opory šetřilo na odvetný zápas finále Poháru osvoboditelů s Estudiantes de La Plata, který se bude hrát ve středu. Úvodní utkání skončilo bez branek.

Autoři: ,