Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Smutný příběh americké atletky. Z olympijské finalistky se stala prostitutka

Sport

  6:00
PRAHA - Na olympiádě v Sydney byla Američanka Suzy Favorová Hamiltonová největší favoritkou na zlato, ve finále však upadla, zhroutil se jí zlatý sen a postupně i celá kariéra a život. I když se jí brzy na to narodila dcera, propadala depresím a byla blízko tomu, aby spáchala sebevraždu jako její bratr. Lékaři ji sice zachránili, stala se z ní však luxusní prostitutka v Las Vegas.

Suzy-Favorová-Hamiltonová v roce 2000 jako členka amerického olympijského týmu foto: ČTK/AP

Spoušť po slovenských fotbalistech: svázaný muž, alkohol a prostitutky

„Když jsem v Sydney zakopla, ležela jsem na trati a říkala jsem si, že jsem ten největší idiot. Nebyl to úspěch, ale propadák,“ řekla sedmačtyřicetiletá Hamiltonová v rozhovoru pro BBC.

„I když jsem s atletikou skončila a věnovala se mé dceři, chtěla jsem nejradši všechno skončit a na cestě domů jsem měla často chuť strhnout auto z cesty,“ uvedla Suzy v osobní zpovědi.

Lékaři u ní zjistili bipolární poruchu, tedy kolísání mezi dvěma extrémními póly nálad. A s tím souvisela i zvýšená chuť na sex. Proto si našla práci jako takzvaná call girl v Las Vegas.

V pozici sexuální společnice si vydělávala běžně 600 dolarů na hodinu, což jí pomohlo nastartoval úplně nový život.

„Jako eskort jsem vyhrála zlato pokaždé. Byla to zábava, žádný tlak, osvobozovalo mě to. Sex mě držel nahoře, líbilo se mi to a manžel o tom věděl,“ přiznala Hamiltonová.

Přesto si jednoho dne rozhodla kvůli své dceři z tohoto života vystoupit a nastoupila na úspěšnou léčbu. Své minulosti však lituje.

„Kdybych si vybrala alkohol, nebo drogy, nikdo by se o můj příběh tak nezajímal. Jenže sex za peníze je pořád víc tabu, proto jsem byla v titulcích,“ smutní bývalá atletka.

Vše však má, zdá se, typicky americký šťastný konec. Suzy založila agenturu, která lidem pomáhá s životní motivací, navíc pracuje jako instruktorka jógy.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...