Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Smyčka se utahuje. Vítězství Contadora na Tour je v ohrožení

Tour de France

  18:22
PAŘÍŽ - Profesionální cyklistická stáj Astana podle listu Le Monde porušila při letošní Tour de France zákon. Policie v odpadkových koších hotelového pokoje našla podle pařížské prokuratury zakázané pomůcky, které mají cyklistům zlepšit prokrvení organismu.

Gesto vítězného Contadora. foto: ČTK

"Smyčka kolem Astany se utahuje," napsal Le Monde. Mezi usvědčující materiály patří podle listu i injekční stříkačky různých rozměrů. V nich sice byly nalezeny pouze zbytky výživových doplňků, následovat by ale měla ještě podrobnější analýza.

Ve zprávě státního zástupce Dominiquea Pérarda stojí, že se vyšetřovatelé koncentrují zatím jen na Astanu. Vůči ostatním stájím nemají dostatečné důkazy. Astana neměla v průběhu nejslavnějšího závodu žádný pozitivní dopingový test, francouzští komisaři si ale stěžovali, že její jezdci po dojetí etapy s testy příliš otáleli.

Kazašská stáj letošnímu ročníku Tour dominovala. Z vítězství se radoval Alberto Contador, na třetím místě skončil jeho kolega Lance Armstrong. Ten od nové sezony bude jezdit ve vlastním týmu RadioShack.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!