Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Snadná práce. České florbalistky smetly Norky 8:0 a jsou ve čtvrtfinále MS

Sport

  20:07
BRATISLAVA - České florbalistky porazily v závěrečném utkání ve skupině A na mistrovství světa v Bratislavě tým Norska jednoznačně 8:0 a zajistily si z druhé místa přímý postup do čtvrtfinále. V něm se ve středu od 19:00 utkají s vítězem úterního předkola play off mezi Polskem a Estonskem.

České florbalistky se raduje z přímého postupu do čtvrtfinále. foto: český florbal

ČR - Norsko 8:0 (1:0, 5:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 18. Kapcová (Krupnová), 26. Krupnová (Kapcová), 29. Krupnová (Kapcová), 31. Billá (Enenkelová), 38. Urbánková (Řepková), 40. Řepková (Koníčková), 49. Billá (Bočanová), 54. Plášková (Billá). Rozhodčí: Kirves, Snellman (oba Fin.). Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 338.
Sestava Česka: Příleská - Jiráková, Čapková, Leirová, Koníčková, Billá, Plášková, od 41. navíc Zittová, Beránková - Kapcová, Krupnová, Ratajová - Mlejnková, Urbánková, Řepková - Kubišová, A. Bočanová, Enenkelová - od 41. navíc Žurková.

Český tým se po dvou duelech s Lotyšskem (8:3) a Finskem (1:5) ve vedlejší Hant Areně představil poprvé na Zimním stadion Ondreje Nepely a musel se ve stánku pro více než deset tisíc diváků vyrovnat s komorní atmosférou před 338 návštěvníky.

Tým kouče Miroslava Janovského v úvodním dějství narážel na zformovanou obranu Norek a přes stálou převahu držela brankářka Dahlerová dlouho čistý štít. Několik nebezpečných situací musela řešit i Příleská, která poprvé na turnaji dostala příležitost místo jedničky Christianové.

V 18. minutě se se česky dočkaly vedení, když se Kapcová prosadila z dorážky po střele Krupnové. Ve druhém dějství naopak Kapcová dvakrát asistovala u tref Krupnové, která načala druhou padesátku svých zásahů v národním týmu. Nejdříve skórovala z velkého brankoviště a pak překvapila Dahlerovou zpoza branky.

V polovině utkání zvýšila po rychlé kombinaci už na 4:0 Billá, která tak dokázala bodovat i při své osmé účasti na světových šampionátech. Stále ještě ve druhé části se prosadily povedenými střelami i Urbánková, která také načala druhou padesátku branek v národním týmu, a Řepková.

Mistrovství světa florbalistek - skupina A: Norsko - Česká republika. Eliška...
České florbalistky se radují z gólu do sítě Lotyšska.

Hned v úvodu třetí třetiny utrpěl český tým velkou ztrátu, protože hned po pár vteřinách musela ze hry se zraněným stehenním svalem Ratajová. 

Výsledek rozhodnutého zápasu ještě vylepšily Billá a Plášková. Té asistovala Billá, která se 25 body na MS stala nejproduktivnější českou hráčkou v historii a překonala Elišku Vrátnou.

KONEČNÁ TABULKA
1.Finsko330027:36
2.Česko320117:84
3.Norsko31024:202
4.Lotyšsko30036:230
Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!