Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Snookerová legenda O'Sullivan vyhrál turnaj i se zlomeným kotníkem

Sport

  12:02
PRAHA - Kolem kulečníkové legendy Ronnieho O'Sullivana je zase poprask. Aktuálně mu hrozí pokuta od snookerové asociace, protože pětinásobný mistr světa během tiskové konference čtyřikrát klel. Což však není tak zajímavé ani výjimečné jako fakt, že na turnaji UK Championship vyhrál zápas prakticky na jedné noze.

Snookerová legenda Ronnie O'Sullivan foto: Wikipedia

Osmatřicetiletý Brit si v týdnu při běhání zlomil kotník a duel absolvoval s levou nohou v dlaze a pod prášky tišícími bolest.

„Vůbec jsem si to neužil. Vzal jsem si tolik prášků, kolik se dalo, ale strašně mě to bolelo,“ popisoval O’Sullivan po vítězství 6:2 nad amatérem Danielem Wellsem.

„Nemohl jsem dát pořádný strk. Pokud se to nezlepší, asi už nebudu schopen odehrát další zápas,“ litoval miláček publika, který má k příštímu duelu v Yorku nastoupit v neděli.

„Jsem hodně naštvaný, protože snooker mě teď baví více než kdy jindy. Myslím, že přestanu běhat, dokud neukončím kariéru,“ dodal jeden z nejlepších hráčů v historii této kulečníkové hry.

O’Sullivan, přezdívaný „Raketa“, je proslulý svou rychlou a efektní hrou. Jeho zářivou kariéru však provázejí skandály, často se dostával do střetů s funkcionáři.

Má dlouhodobé problémy s depresemi, kvůli nimž také snookeru na čas zanechal. Psychické potíže provázejí celou jeho profesionální kariéru, kterou zahájil v roce 1992 krátce poté, co byl jeho otec odsouzen za vraždu.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...